PDC – Impica’t per Sant Josep

Què és?

L’Implica’t per Sant Josep és un Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del barri de Sant Josep on participa el veïnat, les entitats, professionals d’altres administracions i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que planteja un procés de dinamització i organització de la comunitat amb l’objectiu d’identificar i abordar les necessitats de Sant Josep i d’impulsar accions que els hi donin resposta, promovent la millora de la qualitat de vida de la població.

Com s’organitza?

L’Implica’t té una estructura que permet una governança democràtica i participada. Vetlla perquè hi hagi un lideratge efectiu i compartit que defineix les línies a treballar i valida el procés de l’execució de les accions pactades.

 

És per això que l’Implica’t per Sant Josep es dota de diferents espais de participació:

  • El Plenari, que es reuneix anualment per planificar i avaluar les línies estratègiques del projecte, on pot participar tota la comunitat.
  • El Grup Motor, que té l’encàrrec d’aterrar les propostes estratègiques, convertint-les en accions realitzables; i on participa veïnat, entitats, personal tècnic especialitzat i referents municipals.
  • Els Grups de Treball Temàtic, que ofereixen suport al Grup Motor en el desplegament de propostes temàtiques, on pot participar tothom qui tingui interès.

Actualment l’Implica’t treballa al voltant de les següents línies estratègiques:

  1. Sostenibilitat i Medi Ambient
  2. Salut Comunitària
  3. Art i Creació
  4. Feminismes i LGBTI+

Alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pel compromís amb l’Agenda 2030: