Sant Vicenç dels Horts serà la seu de la nova plataforma d’STEF Iberia, especialista en transport i logística de productes alimentaris

  • El 30 de maig es va col·locar la primera pedra del nou centre ‘STEF Barcelona Sud’, amb l’assistència de l’alcalde, Miguel Comino
  • La nova plataforma implica la creació de 200 llocs de treball directes, un cop estigui la nau a ple rendiment, a més dels que generarà de manera indirecta
  • L’Ajuntament ha acordat amb STEF, mitjançant el Departament de Promoció econòmica i Ocupació, la formació de perfils professionals en el sector de la logística

Sant Vicenç dels Horts serà la seu de la nova plataforma logística d’STEF Iberia, empresa especialista en transport i logística de productes alimentaris a temperatura controlada. Ahir, 30 de maig, es va celebrar l’acte de col·locació de la primera pedra del centre ‘STEF Barcelona Sud’, amb l’assistència de l’alcalde, Miguel Comino, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, el director general d’STEF Iberia, Fabrice Carré; el regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista; el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, entre d’altres autoritats.

Aquesta nova construcció, que vorejarà els gairebé 12.000 m², s’emmarca en un projecte de regeneració urbana impulsat per STEF amb l’Ajuntament, que inclou també la creació d’un parc urbà i una zona verda en un terreny de 26.100 m². La nova planta, la segona de l’empresa a la província de Barcelona, estarà especialitzada en el transport i emmagatzematge de productes alimentaris congelats a -25ºC. Comptarà amb 21 molls de càrrega i prestarà serveis especials d’emmagatzematge i preparació de comandes, copacking i zona de descàrrega de contenidors.

Aquesta nova plataforma implica una inversió de 27,5 milions d’euros i la creació d’uns 200 llocs de treball directes, un cop estigui la nau a ple rendiment, a més dels llocs de treball que generarà de manera indirecta. L’Ajuntament ha acordat amb STEF, mitjançant el Departament de Promoció econòmica i Ocupació, la formació de perfils professionals en el sector de la logística.

En la cerimònia de presentació, l’alcalde, Miguel Comino, va assegurar: “Des de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts celebrem que STEF IBERIA s’instal·li al municipi perquè els seus valors d’identifiquen amb els valors del municipi. STEF IBERIA no només valora una ubicació ben connectada amb les infraestructures, sinó que el vostre projecte també servirà per crear un parc urbà i una zona verda. I la vostra activitat econòmica, basada en la innovació i en la sostenibilitat, apunta cap a un model de ciutat respectuós amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’Agenda 2030”.

El director general d’STEF Iberia, Fabrice Carré, va declarar: “Aquesta nova plataforma representa el compromís que des d’STEF tenim amb la indústria agroalimentària, així com el compromís mediambiental, apostant per la creació d’una nova plataforma que compleix els estàndards de sostenibilitat més alts, i vetllant per la seguretat i la qualitat de vida dels nostres col·laboradors. Estem molt orgullosos de comptar amb un dels nostres principals clients, Iceland Seafood, amb qui compartim cultura i valors. Una empresa líder mundial de bacallà d’Islàndia que ens acompanyarà en el desenvolupament futur d’aquesta nova plataforma”.

La consellera de Territori, Ester Capella, va recalcar: “Aquesta nova plataforma logística es convertirà en un dels centres logístics d’alimentació més importants del sud d’Europa. Sens dubte, una molt bona notícia per a Catalunya, per a Sant Boi de Llobregat, però especialment per a Sant Vicenç dels Horts, per descomptat, per l’impacte econòmic directe i indirecte que serà importantíssim, però també perquè representa la confiança empresarial. I és que sense logística no hi ha producció”.

Compromís mediambiental i social 

STEF Iberia, mantenint els seus esforços per complir el seu compromís mediambiental, aposta per la instal·lació de fred d’última generació que utilitza fluids frigorífics 100% naturals. L’estalvi de energia és clau i, per això, comptarà amb un aïllament reforçat a parets i terra, portes automàtiques i variadors de potències a tots els equips de fred; així com il·luminació led al 100%. Seguint aquesta línia, la planta comptarà amb una planta fotovoltaica per produir localment una part significativa de l’energia necessària per al seu funcionament. 

La ubicació serà accessible mitjançant transport públic, permetent així reduir la petjada de carboni dels seus empleats i comptarà amb la instal·lació de marquesines per a bicicletes, per estimular així el recurs a la mobilitat activa. Així mateix, de cara a millorar la qualitat de vida dels col·laboradors/es, la instal·lació comptarà amb locals socials, posant el focus en l’atenció al benestar a través del disseny dels espais de feina. 

Aquesta nova plataforma implicarà la creació d’uns 200 llocs de treball directes, un cop estigui la nau a ple rendiment, a més dels llocs de treball que generarà de manera indirecta, impulsant així el dinamisme de la regió.

Posted in Economia, Ocupació i empresa