L’alcalde

Benvolgudes, benvolguts,

Sant Vicenç dels Horts inicia un nou mandat amb energies renovades. Tenim per endavant quatre anys per continuar obrint un camí de progrés que faci front als grans reptes de ciutat en àmbits com l’habitatge, la mobilitat, la formació o la protecció social. Per fer-ho, comptem amb la millor de les eines, la força de la democràcia, que aquest mandat està representada per tres formacions clarament compromeses amb la igualtat i l’interès col·lectiu: PSC – Sant Vicenç en Positiu; Sant Vicenç en Comú Podem; i Junts per Sant Vicenç.

Segur que discreparem i discutirem, uns cops ens posarem d’acord i d’altres no, però totes tres formacions ens identifiquem i ens interpel·lem com a demòcrates. Sobre aquesta base, combatrem l’extrema dreta que, malauradament, ha accedit a les institucions amb un discurs netament reaccionari: nega la violència masclista, vol derogar els drets de les dones, no creu en la igualtat i en els drets de les persones LGTBI; i desmenteix la comunitat científica sobre l’existència del canvi climàtic. Les forces democràtiques ens hem compromès a no parlar amb l’extrema dreta, però sí amb la ciutadania que ha votat, sense ser-ho, a l’extrema dreta. Convé fer autocrítica i aconseguir que aquest veïnat retorni a posicionaments netament demòcrates.

Des que vam recuperar la democràcia, Sant Vicenç dels Horts està en una senda de progrés permanent. Això és mèrit, principalment, de la ciutadania, però també de tots els governs municipals i de tots els alcaldes i alcaldesses que m’han precedit. I cal defensar-ho, més que mai, amb la força de la raó.

Des del nou Govern Municipal, treballarem perquè totes i tots tinguem un bon mandat 2023 – 2027, que sigui profitós per la ciutadania, que marqui el futur del nostre poble i que reforci els valors de la democràcia: justícia social, igualtat, solidaritat i, especialment, fraternitat.

Miguel Comino Haro

Consulta l’agenda institucional

Consulta les retribucions i declaració d’activitats i béns