Obert el termini per presentar obres al 9è Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix 

  • El concurs reparteix 2.000 euros en premis i publica el poemari guanyador

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts convoca la novena edició del Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat. El certamen, dedicat a fomentar la creació literària, és obert a qualsevol persona major d’edat. Les obres candidates s’han de presentar abans del 20 d’octubre.

Jordi Gil, regidor de Cultura, ressalta el creixement del Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix: “El concurs posa en valor el talent i la qualitat de la poesia que es crea a Sant Vicenç i a altres indrets, com ja hem vist en les anteriors edicions”. El regidor de Cultura també ha recordat: “Aquesta iniciativa permet reconèixer i divulgar el llegat del vicentí Narcís Lunes, assegurant que la seva influència perduri i sigui apreciada per les futures generacions”.

Per participar al Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix només cal seguir els següents passos:

En aquesta convocatòria del certamen hi ha tres categories:

  • Premi Narcís Lunes i Boloix: obres de 400 a 800 versos que han d’estar escrites amb lletra Arial o Times de cos 12, a un espai i mig.
  • Poema: obres de 4 a 50 versos.
  • Menció per a autors i autores locals: obres de 4 a 50 versos. Les persones que concursin en aquesta categoria han de residir a Sant Vicenç dels Horts.

Tota la informació sobre el premi i els requisits es pot consultar a https://svh.cat/concursos-i-premis/9a-edicio-del-premi-de-poesia-narcis-lunes-i-boloix-per-a-lany-2024-edicio-adults/

Les obres les avaluarà un jurat format per tres personalitats de prestigi del món de les lletres catalanes que valoren les propostes segons els criteris especificats a les bases.

Els premis que es lliuraran són: 

  • Premi Narcís Lunes i Boloix: 1.500 € en metàl·lic, més la publicació de l’obra guanyadora en edició comercial de l’Editorial Saldonar, o similar, amb un tiratge inicial de 750 exemplars, 25 dels quals es lliuraran a l’autor/a.
  • Poema: 300 € en metàl·lic.
  • Menció per a autors i autores locals: 200€ en metàl·lic.
Posted in Cultura