Sant Vicenç dels Horts, el nostre lloc al món global: tot a punt per a la 12a Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada

  • La nova edició oferirà del 28 de setembre al 10 d’octubre una àmplia gamma d’activitats 
  • L’Ajuntament, en col·laboració amb la Taula de la Justícia Global i Drets Civils, convida a reflexionar sobre la importància de la cooperació i la solidaritat en la construcció d’una societat més justa

Un any més arriba la Quinzena de la Solidaritat Teresa Losada, que enguany compleix 12 edicions. Amb el lema Sant Vicenç dels Horts: el nostre lloc al món global, la nova edició oferirà del 28 de setembre al 10 d’octubre una àmplia gamma d’activitats per conscienciar sobre la importància de la cooperació i la solidaritat en la construcció d’una societat més justa. El programa d’activitats, elaborat per l’Ajuntament en col·laboració amb la Taula de la Justícia Global i Drets Civils, ofereix una àmplia varietat de propostes per a tots els públics, amb espai per a la reflexió, l’art, la cultura i el compromís social.

La primera activitat tindrà lloc el dissabte 28 de setembre, amb l’acte institucional de canvi de nom del Centre Cívic La Guàrdia, que passarà a incorporar el nom de Teresa Losada, fundadora de l’associació Bayt al-Thaqafa. Aquesta iniciativa té com a objectiu honorar la memòria de la religiosa i el seu llegat, alhora que contribueix a augmentar la presència de noms de dones a l’espai públic.

Enguany, la Quinzena estrena un nou cicle anomenat Teatre per la Justícia Global. En col·laboració amb Càritas Parroquial de Sant Vicenç dels Horts i l’organització Cehda Ghana, s’ha programat la representació de l’obra El Casting de la Vida, a càrrec del grup teatral Sense Sostre de la Fundació Arrels. Aquesta proposta singular comptarà amb la participació d’onze actrius i actors en situació de vulnerabilitat que compartiran amb el públic les seves vivències, plenes d’alegries, dolor i lluita. A més, durant el cicle es podran veure altres obres de gran impacte social com L’Enterrador, Un sueño con trampa, Género i figura i Vaques Flaques.

El Cinema per la Justícia Global també tindrà el seu espai en aquesta edició, amb la projecció de tres pel·lícules que conviden a la reflexió: El Cuaderno de Sara, Mare Mediterraneum i Niñas de Arena. Aquestes produccions audiovisuals aborden temàtiques relacionades amb la lluita per la justícia social i els drets humans.

Pel que fa a la recepció d’activistes internacionals, enguany ens visitaran Kelvin Enamorado, membre de l’organització Warriors Zulu Nation d’Hondures, que utilitza el hip-hop com a eina d’empoderament per a joves en entorns de vulnerabilitat. També comptarem amb la presència de Millaray Collio, una rapera maputxe de Xile que, a través de les seves rimes, denuncia les injustícies mediambientals i reivindica els drets del poble maputxe.

El programa d’aquesta Quinzena es complementarà amb dues exposicions fotogràfiques de gran sensibilitat social: WELCOME, L’experiència del refugi, del fotògraf Raül Clemente Molina, i Treballadores domèstiques migrants al Líban, organitzada per la Fundació Pau i Solidaritat. A més, es durà a terme la inauguració d’un mural públic en defensa de la diversitat i la tolerància, amb la participació de l’artista i els joves del municipi. Finalment, per tancar la Quinzena, tindrà lloc el Monòleg de Marc Sarrats, un esdeveniment organitzat per l’ONG Yokkuté, amb l’objectiu de recaptar fons per als seus projectes a Gàmbia i Senegal.

En una editorial conjunta, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i la regidora de Justícia Global, Inma Moyano, han destacat la importància d’aquesta Quinzena en la consolidació de la justícia global i el compromís ciutadà. “La justícia i la ciutadania global són polítiques i sentiments col·lectius que treballem a Sant Vicenç dels Horts conjuntament les institucions, les entitats i el veïnat compromès”, han expressat en el saluda institucional del programa. També han assenyalat que, encara que no podem canviar el món, “podem millorar la nostra realitat immediata i inspirar altres persones”.

 Amplia la informació

Per a més informació i detalls, es pot consultar el web municipal https://svh.cat/municipi/per-temes/justicia-global-i-drets-civils/12a-quinzena-de-la-solidaritat-2024/, contactar amb el SIAC (Can Comamala, c. Mossèn Jacint Verdaguer, 113) al telèfon 900 111 656 o a través de l’adreça de correu electrònic siac@svh.cat i també al Departament de Justícia Global i Drets Civils al correu justiciaglobal@svh.cat

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat