Sant Vicenç dels Horts comença la renovació de la xarxa d’aigua potable i la instal·lació de reguladores de pressió

Sant Vicenç dels Horts comença la renovació de la xarxa d’aigua potable i la instal·lació de reguladores de pressió

  • Se substituiran canonades a diversos carrers, es millorarà l’estructura a la Font del Llargarut i s’instal·laran vàlvules per protegir el sistema hidràulic en cas de limitacions de subministrament
  • Les actuacions, finançades per l’ACA i la Diputació, serviran per optimitzar la distribució dels recursos hídrics, especialment en èpoques de sequera

 
Sant Vicenç dels Horts comença la renovació de la xarxa d’aigua potable i la instal·lació de reguladores de pressió, actuacions que permetran optimitzar la distribució de l’aigua, especialment en èpoques de sequera. Concretament, en els propers mesos se substituiran les canonades al carrer de la Corunya, al carrer d’Anselm Clavé i al carrer d’Olesa; es millorarà la xarxa a la Font del Llargarut; i s’instal·laran tres reguladores telecomandades i s’automatitzaran dues reguladores existents amb l’objectiu de protegir el sistema hidràulic en cas d’haver de limitar el subministrament. 

Les obres, promogudes per l’Ajuntament, les executa Aigües de Barcelona (AGBAR), i es financen amb fons de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat: “Aquestes inversions són necessàries per renovar les canonades que estan malmeses. A més, en cas que sigui necessari per la sequera, es podrà reduir la pressió de l’aigua de forma automàtica i per sectors”. L’alcalde ha tornat a agrair “l’esforç de la ciutadania i del teixit associatiu i empresarial per combatre els efectes de la sequera” i ha reivindicat “el comportament cívic i responsable de la societat vicentina”.

Per la seva banda, el regidor d’Espai públic, accessibilitat i serveis municipals, Xavi Gómez, ha recordat que la ciutat disposa “d’una xarxa molt extensa de canonades, ja que tenim una orografia complexa amb diverses urbanitzacions” i que les cinc actuacions previstes “busquen renovar materials i reforçar l’estructura, per reduir el consum d’aigua en cas necessari”. Unes millores, ha declarat Gómez, que “no afectaran el dia a dia de la gent, però si cal fer talls puntuals i molt localitzats, els anunciarem amb antelació”.

Actuacions previstes

Les actuacions s’executaran segons l’ordre següent:

  1. Instal·lació de 3 noves reguladores telecomandades i monitoritzades i, automatitzar dues reguladores existents

Termini: 1 mes

Pressupost: 103.682,94 €, IVA exclòs

Donat la possibilitat de talls de subministrament d’aigua o restriccions de cabal, es proposa la regulació de la demanda d’aigua mitjançant la reducció de pressions a la xarxa en horari nocturn (amb possibilitat d’ampliar-lo si fos necessari) amb la finalitat d’evitar el buidatge dels dipòsits i de les artèries principals.

El buidatge i conseqüent ompliment descontrolat de les xarxes pot comportar problemes operatius i fins i tot estructurals. A més, el temps de posada en servei pot allargar-se durant moltes hores i comporta l’execució de drenatges i purgues abans de que es pugui subministrar amb la qualitat necessària, el que ocasiona el malbaratament del recurs. 

La reducció de pressions i per tant la gestió de la demanda s’aconsegueix amb la instal·lació de vàlvules reguladores en llocs estratègics, o bé amb la millora de la gestió de les vàlvules reguladores existents instal·lant un sistema de pilotatge. L’objectiu és protegir la xarxa davant dels efectes de limitació dels cabals d’aigua disponibles per abastir el municipi. 

 

  1. Renovació de canonada al carrer d’Anselm Clavé

Termini: 1 mes

Pressupost: 33.211,5 €, IVA exclòs

Les obres se centraran en la millora de la xarxa d’aigua potable entre els carrers de la Pobla i Sant Josep, i l’ampliació de cabal entre els carrers de Mossèn Manel Gasset i Sant Josep amb canonada de polietilè. Hi haurà noves vàlvules als punts de connexió, i es canviaran 19 escomeses..

 

  1. Renovació de canonada al carrer d’Olesa

Termini: 1 mes

Pressupost: 22.057,7 €, IVA exclòs

Amb aquesta intervenció, el carrer disposarà d’una major circulació d’aigua potable amb una nova canonada de polietilè. També s’instal·laran una vàlvula de comporta i una de descàrrega. A més, 9 escomeses presents al llarg del carrer seran substituïdes. El cost serà de 22.057,7 €, IVA exclòs.

 

  1. Renovació de la canonada al carrer Corunya

Termini: 3 mesos

Pressupost: 264.817,63 €, IVA exclòs

Es renovarà la xarxa d’aigua potable amb canonades de fosa dúctil. S’instal·laran vàlvules de ventosa per eliminar bosses d’aire, vàlvules de seccionament als punts de connexió, i un hidrant soterrat. Hi haurà derivacions a la xarxa a l’alçada dels carrers Mataró, Marbella i Toledo, i se substituiran 46 escomeses.

 

  1. Renovació de la xarxa d’aigua potable a la Font del Llargarut

Termini: 5 mesos

Pressupost: 347.532,36 €, IVA exclòs

L’actuació consistirà en l’arranjament de l’equipament elèctric, mecànic i de comunicacions de l’estació de bombament. Es renovarà amb canonada de polietilè la xarxa d’aigua potable dels carrers Tremp, Amposta, Pineda, Garrofers, Font del Llargarut i Roser. En el mateix barri, s’instal·laran vàlvules de seccionament als punts de connexió, ventoses per extreure les possibles bosses d’aire de la canonada, i una vàlvula de descàrrega al punt més baix. Per últim, aquesta actuació també preu la substitució de 81 escomeses. 

Posted in Incidències en la via pública, Serveis municipals, Territori i mobilitat