Sant Vicenç dels Horts, entre els municipis que destinen més del 0,7% a cooperació

  • Només 18 ens locals de tot Catalunya assoleixen la fita de Nacions Unides en favor de la justícia global

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha publicat les dades de 2022, en què 18 ens locals se situen per sobre del 0,7% de diners propis destinats a cooperació internacional, assolint la fita de Nacions Unides. Entre ells, hi ha l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, juntament amb l’AMB, Barcelona, Caldes de Montbui, Castellbisbal, la Garriga, Girona, Igualada, Llagostera, Osor, Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua, Vilafranca, els consells comarcals d’Osona i del Vallès Occidental, i les diputacions de Barcelona i Girona.

La llista només representa l’1,8% dels governs locals catalans, on viu el 27,34% de la població de Catalunya. Segons un estudi de 2023 del Fons Català, més de la meitat dels catalans/es demana augmentar els recursos fins arribar al 0,7% el 2030.

La regidora de Justícia Global i Drets Civils, Inma Moyano, recorda: La justícia i la ciutadania global són polítiques i sentiments col·lectius que treballem a Sant Vicenç dels Horts conjuntament les institucions, les entitats i el veïnat compromès”. I afegeix: “Sant Vicenç dels Horts ocupa el seu lloc al món, des d’on pensem de manera global i actuem en l’àmbit local, tot posant èmfasi en les relacions humanes que valoren la diversitat de sabers. Potser no podrem canviar el món, però podem millorar la nostra realitat immediata i inspirar altres persones”.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat