L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana que s’extremi la precaució amb les mascotes per la calor

  • Els gossos i gats són molt sensibles a les temperatures altes i s’ha d’evitar posar-los en risc

A punt d’arribar al període de l’any que més calor fa, a més de protegir-nos nosaltres, també cal vetllar pel benestar dels nostres animals de companyia. La tinença responsable de mascotes implica que s’han de prendre les mesures necessàries per no posar-los en risc i tenir coneixement de les atencions que requereixen. Tant els gossos com els gats i altres mascotes són molt sensibles a les temperatures altes, i cal tenir especial cura de les seves necessitats.

El regidor de Benestar Animal, David Ruiz, ha demanat als veïns i veïnes que s’informin per poder proporcionar una atenció adequada a les seves mascotes: “És fonamental que totes les persones tinguin un coneixement exhaustiu de les necessitats específiques de les seves mascotes, per poder evitar certes situacions que poden representar un risc per als nostres animals de companyia, com l’elevada temperatura de l’asfalt o el tipus d’alimentació”.

En aquesta línia, l’Ajuntament recorda alguns consells preventius:

  • Vigila la temperatura de voreres i calçades; pot arribar a produir cremades a les potes del teu gos o gat.
  • Mai deixis al teu gos o gat al cotxe exposat al sol; durant els viatges fes parades per refrescar-los i hidratar-los.
  • És molt important que l’animal tingui sempre accés a aigua fresca i neta i si pot ser a una zona amb ombra.
  • Pel que fa als gossos, és millor no fer exercici en les hores de més radiació solar: s’han de deixar les passejades per l’alba o capvespre. Si li agrada nedar pot ser una bona idea fer-ho a les platges, però cal comprovar la normativa de cada municipi.
  • Els gossos han de portar un morrió adequat durant aquesta època, ja que n’hi ha alguns que poden impedir a l’animal exhalar amb normalitat. Cal tenir en compte que aquest és un dels mecanismes que tenen els gossos per regular la seva temperatura corporal.
  • En cas que sigui possible, instal·la un ventilador o sistema de climatització on es trobi l’animal a la llar.
  • Hi ha algunes races de gossos com el bulldog, el carlí o el bòxer que tenen especial sensibilitat al calor pel seu tipus de morro i per com respiren. S’han d’extremar les precaucions en aquests casos.

Consells de protecció de les mascotes durant l’estiu

Mapa dels correcans de Sant Vicenç dels Horts

Posted in Convivència i civisme