Catàleg d’Accions de Dinàmica Educativa

Les activitats de dinàmica educativa són un conjunt d’activitats que s’ofereixen des de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts als centres educatius en col·laboració amb el Servei Educatiu Baix Llobregat-6.

Agrupades en diversos àmbits, curs rere curs es proposa una amplia oferta d’activitats de suport educatiu des de diferents departaments municipals, els Serveis Educatius i diverses entitats del municipi amb la voluntat de reforçar vincles amb l’entorn i contribuir a la millora de l’èxit escolar.

Més d’un centenar d’activitats agrupades en diferents àmbits per facilitar la seva recerca i inclusió en el treball docent, ja que són el complement de la tasca que es realitza a les aules.

El àmbits són: educació artística, educació mediambiental, educació per a la cultura i la no discriminació, educació per a la millora de les competències comunicatives i lingüístiques, educació per a la mobilitat segura, educació per a la salut, educació per al coneixement de l’entorn, educació per a la cultura de la pau i la solidaritat, educació per al consum, participació ciutadana i convivència, seguretat ciutadana i protecció civil, suport a l’orientació en els processos TET.

El seu orígen ve del 1985, amb la posada en marxa del Pla Intensiu de Normalització Lingüística, creat per dinamitzar i donar suport als processos d’immersió lingüística als centres de Catalunya a través del desplegament d’accions educatives complementàries.

A principis dels anys noranta, l’Ajuntament, en col·laboració amb els Serveis Educatius, va agrupar en un sol programa les diverses accions i va anar incorporant noves activitats que s’anaven concretant a proposta dels propis centres docents, entitats culturals i departaments municipals.

Podeu accedir al catàleg d’accions de dinàmica educativa del curs 2023-2024 clicant aquí