Som Música

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts impulsa un nou projecte de suport educatiu d’iniciació a l’aprenentatge musical en horari extraescolar per a les escoles de primària del municipi per al curs escolar 2023-2024. El projecte es porta a terme amb el suport de l’Escola de Música de Sant Vicenç.

El projecte està orientat a acompanyar a infants en l’adquisició de capacitats i competències en l’àmbit de la músicagenerant condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats educatius.

En els tallers  de suport educatiu d’iniciació a l’aprenentatge musical tindran accés universal tot l’alumnat, preferentment, de 3r de primària i es portaran a terme a totes les escoles de primària del municipi durant tot el curs escolar

En els tallers de suport educatiu d’iniciació a l’aprenentatge musical els tres grans blocs de continguts que es treballen:

  • el llenguatge com a mitjà de comunicació musical
  • la roda d’instruments com una iniciació a l’instrumentació musical
  • la veu i la interpretació, la composició i la creativitat musical.

L’aprenentatge musical, des de les primeres edats reforça l’atenció i la concentració, incrementa la creativitatdesenvolupa les habilitats motores i rítmiques i incrementa la seguretat en un/a mateix/a, facilitant la socialització amb la resta.