Espai d’Interpretació de la Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa

Activitats amb data d’inscripció prevista (les inscripcions han de ser individuals)

 

 

L’ESPAI LLADONOSA

L’Espai Lladonosa de Sant Vicenç dels Horts és un equipament expositiu i d’activitat al voltant de la cuina catalana, a partir de l’obra que el cuiner Josep Lladonosa ha llegat a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

L’Espai Lladonosa s’ubica al Casal Cultural i Cívic Virginia Amposta, es va inaugurar al gener del 2023, va comptar amb la presència de Miquel Iceta, Ministre de Cultura i Esport,  i consta d’un àrea d’exposició permanent i d’una aula de cuina on es realitzen activitats gastronòmiques que tenen com a eix la cuina tradicional catalana i les aportacions que hi ha fet el xef Lladonosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • EXPOSICIÓ PERMANENT

L’àrea d’exposició permanent s’organitza en dos àmbits. Una part està dedicada a explicar la identitat, les eines i els orígens de la cuina catalana i té un caràcter interactiu i tecnològic amb audiovisual i pantalles tàctils. A continuació, el visitant troba una part més escenogràfica, centrada en explicar la vida i obra d’en Josep Lladonosa i en mostrar el seu llegat.

 

  • AULA DE CUINA

L’Espai Lladonosa consta d’una aula de cuina on es programen de manera sistemàtica, al llarg de l’any, activitats de formació en l’àmbit gastronòmic relacionades amb la cuina tradicional catalana i les aportacions i actualitzacions que ha fet el xef Josep Lladonosa.

Es realitzen activitats destinades a les persones professionals de la cuina i activitats destinades al públic en general.

 

Activitats programades 2024

Dirigides a sectors professionals

17 de juliol de 2024

Tècniques innovadores aplicades a la cuina tradicional (1 sessió per a professionals de la restauració)

9 de desembre de 2024

El producte de proximitat a la cuina (1 sessió per a professionals de la pagesia)

Per al públic en general

21 de febrer de 2024

Cuinem receptes amb carxofa (1 sessió)

20 de març de 2024

Com dessalar i cuinar el bacallà (1 sessió)

17 d’abril de 2024

Receptes amb pèsols i faves (1 sessió)

22 de maig de 2024

El porc a la cuina tradicional catalana (1 sessió)

19 de juny de 2024

Cuinem plats freds per l’estiu (1 sessió)

10 de juliol de 2024

Receptes de postres tradicionals amb fruita de temporada (1 sessió)

14 d’octubre de 2024

Cuinem amb llegum (1 sessió)

11 de novembre de 2024

Les picades a la cuina tradicional catalana (1 sessió)

16 de desembre de 2024

Plats de festa (1 sessió)

 

 

 

 

             

             

       

Els cursos s’imparteixen preferentment de 18:30 a 20:30h i tenen un període concret d’inscripció que s’anuncia amb anticipació.

Tindran preferència les persones que no hagin participat a l’activitat anterior durant la temporada 2024.

Per a més informació podeu  enviar un correu a promocioeconomica@svh.cat.

 

Activitats realitzades 

2024

Cuinem amb carxofes                 

      

2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visites per a escolars

 Amb el títol ‘Cuina Catalana? Lladonosa ens ho explica’, durant el curs escolar realitzem visites guiades dirigides a alumes de centres educatius de primària de Sant Vicenç dels Horts.

Aquesta activitat vol donar a conèixer la nostra cultura culinària a través de les aportacions d’en Josep Lladonosa, que l’alumnat prengui contacte d’una manera directa i experimental amb la cuina i promoure el producte fresc i de proximitat com a recurs al nostre abast per cuinar de manera saludable.

Una part de la visita es dedica a l’exposició permanent per conèixer la identitat de la cuina catalana i el paper d’en Josep Lladonosa en la posada en valor de la nostra cuina tradicional.

L’altra part de la visita consisteix en un taller a l’Aula de Cuina Josep Lladonosa en el que els alumnes preparen plats saludables fent servir ingredients provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat i utilitzant el material de cuina que ofereix aquest espai.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat educativa compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Programa per al foment de l’alimentació sostenible de l’AMB.

 

 

 

 

 

Altres visites guiades

Al llarg de l’any rebem visites de diferents col·lectius i centres interessats en la gastronomia i la figura d’en Josep Lladonosa. Des de l’Àrea de Promoció Econòmica i de la Ciutat acompanyem a aquests grups interessats en conèixer l’Espai d’Interpretació de la Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa.

Secció de Gastronomia del Centre de Cultura Vilassarenc La Massa
Alumnes del PFI d’Auxiliar de Pastisseria i Forneria de l’Institut Gabriela Mistral

 

 

 

 

 

 

 

 

Exposicions temporals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència’. Inauguració 14 de juny de 2024

 

 

 

 

 

 

Obra de l’artista portuguesa Carla Rodrigues, dissenyadora de pastissos. Inauguració al gener de 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Exposició temporal d’inauguració de l’Espai Lladonosa amb aportacions dels gremis de pastisseria de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona i Cocina Hermanos Torres Restaurant ***. Inauguració al gener de 2023

 

Ens trobareu a:
Edifici del Molí dels Frares
Plaça del Molí dels Frares, 1
08620 Sant Vicenç del Horts

Podeu contactar:
Telèfon: 93 680 71 00
Bústia: promocioeconomica@svh.cat.

    Vols proposar nous cursos de cuina?

    (*) Camps obligatoris

    He llegit i accepto la política de privacitat