Setmana Europea de la Mobilitat 2022

Sant Vicenç dels Horts es mou amb la Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre de 2022 se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana del 2022 porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

I els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Si fem servir més la bicicleta o els transports públics per als nostres desplaçaments quotidians farem que l’aire que respirem sigui més net, col·laborem a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i reduirem els efectes del canvi climàtic que estem patint.

 

Baixcicletada 2022

9 municipis del Baix Llobregat organitzem per 19è any la BaixCicletada, que se celebrarà el pròxim diumenge 25 de setembre de 2022. Enguany, l’edició de la BaixCicletada torna al format habitual! Una passejada popular en bicicleta amb diversos punts de sortida, que finalitza el seu recorregut al parc de Torreblanca, on us hi esperen moltes sorpreses. Un dia pensat perquè les famílies i les amants de les bicicletes puguin gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat. És una activitat totalment gratuïta i la qual podràs participar en el sorteig de premis, com quatre bicicletes.

Consulta l’itinerari i serveis de la Baixcicletada en els 9 municipis participants a aquesta pedalada en bicicleta al Baix Llobregat:

 1. L’Hospitalet de Llobregat
 2. Esplugues de Llobregat
 3. Sant Just Desvern
 4. Sant Joan Despí
 5. Cornellà de Llobregat
 6. Sant Boi de Llobregat
 7. Sant Feliu de Llobregat
 8. Sant Vicenç dels Horts
 9. Santa Coloma de Cervelló

Realitza la preinscripció online emplenant el formulari que es troba a la pàgina web de la BaixCicletada.

 

Dia Europeu sense cotxes

El Dia Europeu sense cotxes es celebra el 22 de setembre i vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. A més, pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

A Sant Vicenç dels Horts, la circulació de vehicles quedarà restringida en alguns vials.

 

Comparteix la Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat també es viu a les xarxes socials. Publica a les xarxes socials fotografies i vídeos sobre el transport i la mobilitat sostenible amb l’etiqueta #Mobilitat2022 o de la bicicleta i la Baixcicletada amb l’etiqueta #LaBaixCicletada2022.

Mou-te de manera segura, per protegir-te a tu i als altres. Durant la Setmana Europea de la Mobilitat, es repartiran fundes per als títols de transport públic a les estacions de FGC i en algunes parades d’autobús.