Grup Llinàs

L’any 1962, l’Obra Sindical del Hogar y Arquitectura va construir el conjunt d’habitatges plurifamiliars conegut com Grup Llinàs per pal·liar els desperfectes que va provocar la riuada de setembre.

El 25 de setembre de 1962, després d’una primavera i, sobretot, un estiu molt sec, van caure precipitacions de 212 litres per metre quadrat en menys de tres hores, que van fer créixer el cabal de la part final del Llobregat, el Besòs i els seus afluents. Aquests rius -gairebé secs- i rieres i torrents sense cabal es van convertir en riuades salvatges que van arrasar-ho tot i van deixar un balanç de més de 700 víctimes i unes enormes destrosses materials.

Bona part dels nous 120 habitatges es van destinar a les famílies que van perdre totes les seves pertinences a causa de les inundacions. Les necessitats eren tan urgents que primer es van construir uns barracons, coneguts com els albergues provisionales, per acollir les famílies necessitades.

L’Associació de Veïns Grup Llinàs va redactar els seus estatuts l’any 1977 i al llarg dels anys noranta del segle XX, l’entitat es va anomenar Buena Vista-Grupo Llinàs.