Sant Josep

El barri de Sant Josep, antigament zona de conreu i bosc, es va formar arran del creixement migratori dels anys cinquanta i seixanta del segle passat. L’any 1961 es van redactar els estatuts de l’Associació de Propietaris i Veïns de Sant Josep per a la defensa dels interessos morals i materials del veïnat del barri.

Com a barri d’autoconstrucció, inicialment va ser una zona amb carències d’infraestructura, però de mica en mica es va anar dotant d’equipaments diversos. L’any 1978 van començar les obres per edificar-hi el CEIP Sant Josep; l’any 1991 es va inaugurar el Poliesportiu i el Centre Obert i l’any 2003, el Centre Cívic.

Entre els edificis singulars del barri destaquen el molí fariner conegut com el Molí dels Frares, una de les construccions més antigues del municipi que va estar en funcionament des del segle XIII al XIX i també la masia de Can Pujador, edificada el 1679, amb una torre-mirador de gran alçada, que actualment és la seu de la Residència Can Pujador.

Dins dels límits del barri trobem el parc del Pi Gros. És un autèntic pulmó verd del municipi, on hi ha, entre altres espècies, l’arbre centenari que li dona nom, declarat d’interès local, i el cim del Puig Castellar, on es localitzen restes d’un assentament ibèric.