Servei de Mediació Ciutadana

servei de mediacióL’oficina es troba a l’Equipament Cívic La Guardia,  C/Ramón Camps 86, i atén les consultes del veïnat, les famílies, les associacions, centres educatius, empreses, col·lectius i altres entitats en relació als seus conflictes, per tal de gestionar-los de manera respectuosa i dialogada. És un servei gratuït, confidencial, voluntari i participatiu. A través de la mediació es busca que aquests conflictes es gestionin de manera conjunta i com a alternativa al procés judicial.

Els objectius bàsics del Servei de Mediació són:

  • Atendre a les persones que ho necessitin per acompanyar-los en la gestió positiva dels conflictes en que estan immersos.
  • Donar l’oportunitat a la ciutadania perquè mitjançant la mediació pugui explicar, en un marc de confiança, els seus problemes en vistes a resoldre’ls.
  • Difondre la cultura de la pau i del diàleg mitjançant la participació en taules transversals, projectes compartits municipals i intervencions comunitàries.
  • Donar eines i estratègies per la resolució positiva de conflictes mitjançant la formació, xerrades i tallers en centres educatius, associacions veïnals, entitats i a altres organitzacions.
  • Participar en la creació d’espais que ajudin a la cohesió social als barris i a la ciutadania en general.

Com accedir al Servei de Mediació?

S’ha de demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a mediaciociutadana@svh.cat , trucant al 671 142 247 o presentant una instància al SIAC personal o telemàticament. Els horaris d’atenció són els següents:

• Dilluns, Dimarts, Dimecres i Divendres de 9 a 14h i de 15 a 19h.