Treballs d’asfaltat a la rotonda de les Ovelletes el 28 i el 29 d’agost

  • En cap cas es tallarà la circulació de vehicles, sinó que es produiran passos alternatius pels diferents carrils
  • A partir d’aquesta setmana els vianants ja podran passejar pel pas soterrani que condueix a la zona del riu i, per tant, es podran eliminar els semàfors de la glorieta
  • La segona quinzena de setembre es preveu enllestir totalment les obres d’aquest important punt d’accés a la ciutat

Les obres a la rotonda de les Ovelletes estan arribant a la fase final i es preveu que estiguin enllestides la segona quinzena de setembre. Seguint amb els últims treballs, el dimecres 28 i el dijous 29 d’agost es duran a terme feines d’asfaltat. En cap cas es tallarà la circulació de vehicles, sinó que es produiran passos alternatius pels diferents carrils degudament senyalitzats. D’altra banda, aquesta setmana els vianants ja podran circular pel pas soterrani i accedir, per tant, a la zona del riu. Gràcies a aquest pas inferior, s’eliminaran els semàfors en superfície, el que millorarà la seguretat per als vianants i permetrà un trànsit més fluid.

En aquesta segona i última fase de les obres, la rotonda de les Ovelletes ha augmentat de mida i s’ha desplaçat respecte la seva ubicació anterior. Arran de l’actuació, s’ha fet un pas inferior de vianants i un pas per a ciclistes i vianants. Darrerament s’han recuperat les figures de les ovelletes a l’interior de la intersecció i s’ha adequat l’enjardinament. Les tasques de plantació de jardineria s’enllestiran a finals d’any per garantir que les espècies arrelin.

L’alcalde, Miguel Comino, ha afirmat que les obres de la rotonda “es troben ja en seva fase final i ja s’està notant en la circulació de vehicles i vianants”, però ha apuntat que els desplaçaments milloraran encara més perquè “falta l’ampliació del vial que connecta la glorieta amb l’A-2, que es preveu enllestir a finals d’any”.

El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Isidre Bautista ha destacat: “S’estan complint els terminis. Demanem a la ciutadania un últim esforç davant les molèsties que es puguin originar”. El regidor ha constatat: “Les obres estan millorant notablement la circulació. Ara és possible creuar la rotonda de les Ovelletes més ràpidament o evitar-la, directament, gràcies als nous carrils”. 

Les obres d’ampliació i millora de la rotonda de les Ovelletes es van iniciar al juny de 2023. L’actuació, promoguda per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona, ha tingut un pressupost de 2,7 milions d’euros, i ha estat fetes en coordinació amb l’Ajuntament, la Diputació i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El pressupost d’adjudicació va ser de 2.480.669,40 €, dels quals la Diputació n’aporta el 86,7%, 2.150.380,44 €, i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el 13,3% restant, que són 330.288,96 €.

L’ampliació dels carrils amb l’A-2, a finals d’any 

A banda de les obres en la rotonda que està realitzant la Diputació, el Govern d’Espanya ampliarà, de dos a quatre carrils, el vial que connecta la glorieta amb l’autovia A-2, de manera que hi haurà dos carrils directes de sortida i entrada, un canvi que ajudarà a esponjar el trànsit. La previsió és que aquestes obres estiguin enllestides a final d’any.

Un dels principals accessos a la ciutat

La remodelació en la rotonda de les Ovelletes suposa un important avenç en un dels principals accessos a la ciutat on conflueixen tres vies amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’autovia A-2. 

Al novembre de 2023 ja es va posar en servei el nou traçat de la rotonda, que millora la capacitat, la seguretat i la fluïdesa del trànsit que hi circula. A més, també es va obrir un carril directe des del ramal de l’A-2 en direcció a Sant Vicenç dels Horts. Això permet més fluïdesa perquè molts cotxes que venen de l’A-2 no han de passar per la rotonda i poden desviar-se directament cap a Sant Vicenç dels Horts, en direcció als barris de Vila Vella i de Can Ros – El Serral. Una altra de les principals novetats és el segon carril d’entrada a la rotonda pels vehicles que venen des de Torrelles de Llobregat. 

Actuació destacada del mandat i de l’Agenda Urbana

La reforma de la rotonda de les Ovelletes és una de les actuacions destacades de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i així es recull en diferents documents estratègics per garantir el futur sostenible de la ciutat, com ara el Pla d’Actuació Municipal 2023-2027 i l’Agenda Urbana Local 2030-2050. Aquests documents municipals, alhora, s’alineen amb altres d’àmbit estatal i continental, com l’Agenda Urbana Espanyola i l’Europea. I tots s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides en un full de ruta comú per frenar la degradació del planeta.

L’Agenda Urbana SVH constitueix, a més, un mètode de treball i un procés per a tots els agents, públics i privats, que intervenen en la ciutat i que busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible des dels seus diferents camps d’actuació.

Posted in Territori i mobilitat