Les obres d’ampliació i millora de la rotonda de les Ovelletes s’iniciaran el proper dilluns, 12 de juny

  • L’actuació, promoguda per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació, té un pressupost de 2,7 milions d’euros i una durada prevista d’11 mesos
  • Mentre es remodela, la glorieta continuarà funcionant: es garantirà el pas de vehicles en totes direccions

És a punt d’iniciar-se una de les obres més reivindicades a Sant Vicenç dels Horts. El proper dilluns, dia 12 de juny, començarà l’ampliació i millora la rotonda de les Ovelletes, una intervenció que servirà per millorar un dels principals accessos a la ciutat, on conflueixen tres vies amb molt de trànsit: la carretera de Sant Boi (BV-2002), la carretera de Torrelles (BV-2005) i el vial que connecta amb l’autovia.

L’obra forma part d’una gran actuació per millorar la mobilitat la zona i coordinada per l’Ajuntament, la Diputació i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. En primer terme, s’executaran les obres de la rotonda, que depenen de la Diputació i que tenen un pressupost de 2.743.801,36 euros, IVA inclòs. L’Ajuntament aporta una part del cost de l’obra: 365.323,69 euros. Ja iniciada la reforma de la rotonda, es preveu també que el ministeri comenci l’ampliació, de dos a quatre carrils, del vial que connecta la glorieta amb l’autovia A2.

Mentre es remodela la rotonda de les Ovelletes, la glorieta continuarà funcionant, de manera que es garantirà el pas de vehicles en totes direccions. El recorregut estarà degudament senyalitzat i, en alguns moments, s’estrenyeran parts dels carrils.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha celebrat l’inici de les obres: “L’actuació millorarà substancialment la qualitat de vida dels vicentins i les vicentines: guanyarem espais per a vianants i ciclistes, i el trànsit de vehicles motoritzats serà més fluid”.  I ha afegit: “Cal destacar la gran coordinació entre les tres administracions. No era pas fàcil arribar fins aquí i ho hem aconseguit gràcies a la constància i a la bona predisposició de tothom. Per fi gaudirem d’una connexió que servirà per esponjar el trànsit i que facilitarà la mobilitat de milers de vicentins i vicentines que diàriament circulen per la zona”.

Les principals característiques de la reforma de la rotonda són:

  • La glorieta ocuparà més espai, es desplaçarà uns metres cap al nord i s’eliminaran els semàfors gràcies a la construcció d’un pont i de dos passos soterranis.
  • El pont, amb passos separats per a vianants i ciclistes, travessarà la riera de Torrelles i connectarà amb la vorera en sentit Santa Coloma de Cervelló, que tindrà una amplada superior a la de l’actual.
  • Els dos passos soterranis connectaran Can Sàbat amb el camí de la riera de Torrelles. S’eliminarà el semàfor actual perquè el trànsit de vehicles que ve de Torrelles sigui més fluid.
  • S’urbanitzarà l’entorn de la rotonda i s’adequaran els drenatges i l’enjardinament.
  • L’obra té en compte criteris d’accessibilitat amb rampes adaptades i perspectiva de gènere, intentant garantir al màxim la seguretat, sobretot als passos soterrats.

 

Connexió amb l’A2

L’altra gran obra que servirà per millorar tot l’entorn va a càrrec del ministeri. L’actuació consistirà en doblar, de dos a quatre, els carrils del vial que connecta la rotonda amb l’A2 per anar cap a Barcelona i altres poblacions. Això permetrà esponjar el trànsit ja que, a més, molts cotxes no hauran de passar per la rotonda de Sant Vicenç dels Horts, ja que, venint des de Sant Boi, hi haurà accés directe a l’A2; i igualment, els vehicles que vinguin de l’autovia podran girar directament a la dreta, cap a Sant Vicenç dels Horts en direcció als barris de Vila Vella i Can Ros – El Serral.

D’altra banda, el projecte del ministeri preveu prolongar l’autovia del Baix Llobregat. Es farà a través d’un nou vial, conegut com a B-25, i servirà per desviar, directament cap a Sant Boi, part del trànsit que ara entra a Sant Vicenç dels Horts.

Posted in Territori i mobilitat