Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

8è Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix

27/07/2023-0:00 - 19/10/2023-23:59

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts -amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat- convoca una nova edició, la vuitena, del Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix. Dedicat a fomentar la creació literària, el concurs és obert a qualsevol persona major d’edat i les obres candidates s’han de presentar abans del 19 d’octubre.

Jordi Gil, regidor de Cultura, ha destacat l’evolució del certamen: “Amb menys d’una dècada de trajectòria ja s’ha consolidat arreu del territori com una proposta cultural estimulant i amb molta projecció. El concurs és una plataforma excel·lent per dignificar i donar a conèixer el llegat d’un vicentí il·lustre com en Narcís Lunes i Boloix i per reivindicar el talent i la qualitat poètica del país”.

Per participar al Premi de Poesia Narcís Lunes i Boloix només cal seguir els següents passos:

  • Descarrega i omple el formulari d’inscripció: el pots trobar a la pàgina web https://svh.cat/concursos-i-premis/.
  • Registra el formulari d’inscripció: a través del registre electrònic general de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (mitjançant instància genèrica); o a través del SIAC (Servei Integral d’Atenció Ciutadana), ubicat al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 105.
  • Hi has d’adjuntar: l’obra de poesia en format digital PDF i la declaració responsable.

En aquesta convocatòria del certamen hi ha tres categories:

  • Premi Narcís Lunes i Boloix: obres de 400 a 800 versos que han d’estar escrites amb lletra Arial o Times de cos 12, a un espai i mig.
  • Poema: obres de 4 a 50 versos.
  • Menció per a autors i autores locals: obres de 4 a 50 versos. Les persones que concursin en aquesta categoria han de residir a Sant Vicenç dels Horts.

Tota la informació sobre el premi i els requisits es pot consultar aquí.

Les obres les avaluarà un jurat compost per tres personalitats de prestigi del món de les lletres catalanes que valoren les propostes segons els criteris especificats a les bases.

Els premis que s’entregaran són:

  • Premi Narcís Lunes i Boloix: 500€ en metàl·lic, més la publicació de l’obra guanyadora en edició comercial de l’Editorial Saldonar, o similar, amb un tiratge inicial de 750 exemplars, 25 dels quals es lliuraran a l’autor/a.
  • Poema: 300€ en metàl·lic.
  • Menció per a autors i autores locals: 200€ en metàl·lic.

Mostra els detalls

Inici:
27/07/2023-0:00
Finalització:
19/10/2023-23:59
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://svh.cat/concursos-i-premis/8a-edicio-del-premi-de-poesia-narcis-lunes-i-boloix-per-a-lany-2023-edicio-adults/

Organitzador

Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts