Atenció Ciutadana per Videotrucada

El Servei d’Informació i Atenció a la Ciutadania ofereix un nou canal d’atenció per videotrucada

  • Gràcies al servei de núvol de l’Ajuntament, el veïnat podrà enviar i rebre documentació de manera totalment segura sense haver de desplaçar-se.
  • De moment es podran demanar els volants d’empadronament, que és un dels tràmits més demandats.

El SIAC (Servei d’Informació i Atenció a la Ciutadania) començarà a oferir un nou canal de comunicació amb el veïnat, a través de videotrucada. D’aquesta manera, la ciutadana podrà accedir a fer tràmits de forma ràpida, segura i sense desplaçaments. Aquest sistema permet, a més, la identificació de la persona usuària i l’intercanvi de documents a través del núvol corporatiu de l’Ajuntament.

Amb aquest sistema de moment només es podran efectuar els volants d’empadronament, que és un dels tràmits més demandats. La voluntat és anar ampliant progressivament el catàleg de tràmits que es podran fer amb videotrucada. En aquest sentit, el regidor dels Serveis d’Atenció a la Ciutadania i a l’Empresa, David Ruiz, ha explicat: “Seguim millorant la comunicació i interrelació entre veïnat i consistori. L’objectiu que perseguim és que la tramitació i la resolució d’incidències sigui cada cop més àgil i eficaç”. I ha afegit: “La ciutadania podrà fer el tràmit des del seu telèfon mòbil i sense necessitat de tenir certificat electrònic”.

Com funciona el servei?

El funcionament és molt senzill. La persona sol·licitarà cita per videoatenció trucant al 93 656 11 11 o al 93 602 21 70, o bé a través del web svh.cat/cita. Només cal el DNI per identificar-se a l’inici de l’atenció i el volant d’empadronament li serà enviat al correu electrònic que la persona informi. Si el volant d’empadronament és col·lectiu i hi han de constar altres persones a banda del/ la sol·licitant, també hauran d’aportar una autorització signada i el DNI d’aquestes persones.

Posted in Noves Tecnologies, Serveis municipals, Tràmits