Joviat

El talent jove en pastisseria pren Sant Vicenç dels Horts al costat de figures de renom internacional

  • La Joviat guanya el Concurs d’escoles de pastisseria, celebrat aquest matí en el primer acte de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts
  • Jordi Roca, Christian Escribà i altres figures mundials faran, demà dissabte i diumenge,  les seves demostracions en directe
  • També demà dissabte es lliuraran els premis a les 50 millors pastisseries de Catalunya


Sant Vicenç dels Horts és aquest cap de setmana la capital internacional de la pastisseria, amb la presència de figures mundials de renom, però també amb el talent jove, que avui ha participat en el Concurs d’escoles de pastisseria, que ha guanyat l’escola d’hoteleria Joviat Culinary de Manresa. Jordi Roca i Christian Escribà encapçalen un cartell de deu mestres pastissers i pastisseres, que demà dissabte i diumenge faran demostracions en viu de les seves exquisides i creatives receptes en la vuitena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts.

La tercera edició del Concurs d’escoles de pastisseria ha reunit quatre escoles finalistes (l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, l’Institut Cavall Bernat de Terrassa, l’Institut Dertosa de Tortosa i l’escola d’hoteleria Joviat de Manresa), cadascuna de les quals ha fet les seves propostes. Les tres receptes que havia de presentar cada centre corresponien a un bombó, un pastís i unes postres. La Joviat ha estat la guanyadora, en un concurs, que ha destacat per la qualitat de les receptes de les quatre finalistes.

La segona classificada del Concurs ha estat l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, seguit de l’Institut Dertosa de Tortosa i l’Institut Cavall Bernat de Terrassa. Les dues alumnes de l’equip guanyador són l’Ariadna Cernuda Ferrer i l Joana Llave Carbonell. El Concurs ha estat obert al públic, que ha pogut seguir en directe l’evolució dels participants.

Cada centre ha portat a la competició final dos alumnes, que han elaborat les seves propostes, inspirats en alguns dels noms que configuren el cartell de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, com Jordi Roca, Christian Escribà o Ale Rivas.

Les demostracions

Demà dissabte i diumenge serà el torn de les demostracions en viu que elaboraran els deu selectes noms que integren el cartell de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts. L’espai central del festival serà el laboratori on els professionals faran en directe les seves postres, que després podrà degustar el públic.

Els integrants del cartell de la Mostra acumulen enguany una llarga llista títols, distincions i reconeixements internacionals de primer nivell: Jordi Roca (Millor pastisser del món, Best Pastry Chef i Prix au Chef Pâtissier, entre d’altres), Christian Escribà (Millor pastisser d’Espanya), Jesús Escalera (Latin American Best Pastry Chef), Irving Quiroz (Millor reboster mexicà i Conquilla d’or a Dubai), Zara Alanya (Pastry Discovery Gem Award), Toni Noguera (Millor torró artesà de crema cremada d’Espanya), Marcos Díaz (Millor mestre artesà pastisser d’Espanya i Campió nacional de torró creatiu) i Juan Carlos López Guerrero (Medalla d’Or a la International Chocolate Awards i campió del Master Chef Bèlgica – Perú). A més, la Mostra també presenta dues joves professionals que ja han obtingut destacats reconeixements, en la creació i comercialització de producte (Ale Rivas) i en la investigació científica (Alba Ruiz).

Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts

També demà dissabte (CCC Virgínia Amposta, 21h) se celebrarà la gala de lliurament dels premis Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, que distingeixen les 50 millors pastisseries de Catalunya, agrupades per set àrees territorials (Barcelona i comarques, Penedès, Camp de Tarragona i Ebre, Ponent, Catalunya Central, Pirineu i Comarques de Girona). Els guardons també lliuren la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular.

El jurat dels guardons l’ha escollit i coordinat l’especialista Marc Balaguer i està integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions.

Programa:

Dissabte 25

11 h                 Inauguració, a càrrec de Christian Escribà

11.45h             Ale Rivas

13.15h             Jordi Roca

17h                  Jesús Escalera

18.30h             Irving Quiroz

21h                  Gala d’entrega dels guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts

Diumenge 26

11h                  Alba Ruiz

12.30h             Zara Alanya

14h                  Toni Noguera

17h                 Juan Carlos López Guerrero

18.30h             Marcos Díaz

Posted in Sense categoria