Els laterals de la carretera de Sant Boi esdevenen carrils per a bicicletes

  • S’han habilitat per promoure l’ús del transport sostenible i contribuir a reduir el trànsit i millorar la qualitat de l’aire

L’Àrea Metropolitana de Barcelona segueix ampliant la xarxa de carrils aptes per a bicicletes i la nova actuació ha tingut Sant Vicenç dels Horts com a protagonista. Es tracta en aquest cas de la implantació d’un itinerari ciclable als laterals de la Ctra. de Sant Boi (BV-2002), en tota la seva trama urbana. En concret, en sentit Sant Boi, des del pas de vianants d’accés al carrer de Barcelona fins a la rotonda de connexió amb la BV-2005 (Carrer Nou); i en sentit Pallejà, des del carrer d’Àngel Guimerà fins el carrer d’Agricultura.

El regidor de Mobilitat i Transport Públic, Antolín Jiménez, ha explicat: “Sant Vicenç dels Horts treballa per millorar la qualitat de l’aire i ho fem des de diversos àmbits. Una eina clau és promoure la mobilitat sostenible; des de les administracions estem implementant tantes millores a la via pública com siguin possibles per facilitar una mobilitat neta a la ciutadania”.

La solució adoptada és la d’un carril bici inscrit dins dels carrils de circulació laterals de la BV-2002. D’aquesta manera, l’actuació s’ha pogut desenvolupar en molt poc temps i suposarà un canvi d’hàbits amb un impacte positiu per la ciutat. Així, s’han identificat aquests carrils amb senyalització horitzontal i vertical, i ara el veïnat que vagi amb bicicleta pot circular de manera segura per aquestes vies. La velocitat màxima de circulació és de 20 km/h.

 

Posted in Territori i mobilitat