Inici de curs amb aules noves per a l’alumnat d’equips informàtics i pel de fleca i pastisseria

  • L’Ajuntament ha executat les obres, amb un pressupost inicial de 281.015,86 euros
  • Una delegació encapçalada per l’alcalde, Miguel Comino, i pel director dels Serveis Territorials, Albert Grau, va visitar les instal·lacions divendres passat

 

L’alumnat i el professorat dels Programes de Formació i Inserció (PFI-PTT) han començat el curs a les noves instal·lacions situades a la primera planta dels Antics Salesians. En aquest edifici municipal s’hi imparteixen els ensenyaments d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, i Auxiliar de Pastisseria i de Fleca. L’espai compta amb dues aules de formació, un aula taller d’informàtica, una aula obrador de pastisseria i forneria, i un despatx per al professorat. Per donar flexibilitat d’usos educatius en funció de les activitats que es facin, les aules de cada una de les dues disciplines poden unir-se o separar-se mitjançant un envà mòbil.

Els treballs els ha executat el consistori, amb un pressupost inicial de 281.015,86 euros entre les obres de rehabilitació de l’edifici i el subministrament i muntatge del mobiliari i l’equipament.

Per conèixer de primera mà com ha quedat l’espai, divendres passat es va fer una visita institucional amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Albert Grau; l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino; la regidora d’Educació, Patricia Higueras; professorat dels programes i de l’Institut Gabriela Mistral; i equips tècnics de la Generalitat i l’Ajuntament. El batlle, Miguel Comino, celebra el resultat de les obres: “La rellevància de disposar d’aquests estudis a la ciutat requeria que les instal·lacions també estiguessin a l’alçada. Aquesta reforma permet que la qualitat dels serveis educatius que tenim a Sant Vicenç dels Horts sigui molt més alta”.

Els PFI s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria. Són estudis voluntaris i la seva durada és d’un curs acadèmic (1.000 hores). L’alumnat de PFI rep un acompanyament i una tutorització essencial per a l’assoliment dels objectius del programa. Els aprenentatges són vivencials i vinculats amb l’entorn proper, i inclouen pràctiques en empresa; s’aprèn fent, utilitzant metodologies actives i globals.

 

Posted in Educació