aturat la tasca de millora

L’Ajuntament insta a l’empresa de les obres de Jacint Verdaguer i de Barcelona que traspassi els treballs perquè es puguin reprendre

  • La companyia ha aturat la tasca de millora d’aquests vials per problemes interns, i el consistori demana que s’acordoni la zona per garantir la seguretat del veïnat mentre es busca una solució a curt termini

L’empresa encarregada de les millores al carrer de Jacint Verdaguer i de Barcelona ha comunicat a l’Ajuntament que paralitza les obres, per problemes interns. Aquest fet és molt negatiu pel veïnat, a més d’un risc per a la seguretat atès que l’espai públic està aixecat i amb diversos elements d’obra que dificulten la mobilitat. Així, el consistori està actuant en dues vessants:

  • Per una banda, garantir la continuïtat dels treballs exigint que l’empresa traspassi el projecte a una altra companyia, que el reprengui i l’acabi;
  • Per l’altra, assegurar la zona perquè no es produeixin incidents i que el veïnat pugui transitar amb seguretat.

El regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, ha lamentat aquest fet però ha volgut deixar clar: “Les obres es reprendran aviat, treballem amb aquest objectiu clar. Facilitarem que una altra empresa reprengui els treballs el més aviat possible”.

Segons la llei, es poden subrogar les obres a una altra companyia o bé tornar a licitar el projecte (la part que resti). Aquesta darrera opció és massa lenta, fet pel qual l’Ajuntament treballarà per aconseguir que una altra empresa reprengui els treballs. En paral·lel, els Serveis Municipals ja han començat  a reforçar el tancament de tot el perímetre dels treballs.

L’Ajuntament està agilitzant els tràmits perquè l’empresa traspassi el contracte a una altra companyia i es reprengui l’activitat en els propers dies. A més, des del Consistori se’ls ha ordenat que acordonin la zona i, igualment, Serveis Municipals treballa per reforçar el tancament de tot el perímetre per garantir la seguretat del veïnat.

Tercera fase de la Vinyala

Les obres de remodelació dels vials de la Vinyala sí que es finalitzaran abans que acabi l’any, segons estava previst. Els treballs estan molt avançats, només resta acabar l’asfaltat, pintar la senyalització de la calçada, plantar els arbres i la vegetació, i la instal·lació de mobiliari urbà.

Posted in Territori i mobilitat