La festa del 25è aniversari del Mamut Venux reunirà bèsties de foc de tot Catalunya

 • Hi haurà una mostra de bestiari i dues cercaviles el dissabte 2 de juliol, amb sortida des de la plaça de la Vila
 • També hi haurà un concert, amb inici a les 23.45 h, a la pista annexa al Poliesportiu Municipal Sant Josep

La Colla de Diables Àngels Diabòlics va tenir la iniciativa de crear una de les bèsties de foc més singulars: el Mamut Venux. D’això ja en fa 25 anys, i enguany Sant Vicenç dels Horts celebrarà aquesta efemèride amb colles convidades de tot Catalunya. L’Ajuntament i la Colla d’Àngels Diabòlics organitzaran una festa d’aniversari el proper dissabte 2 de juliol, a partir de les 18 h, a la plaça de la Vila, on el veïnat podrà conèixer fins a 24 d’aquestes creacions carregades de simbolisme i d’allò més espectaculars.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha celebrat la normalització de les festes un cop aixecades les restriccions pandèmiques: “Ha valgut la pena esperar un any per celebrar plegats aquest esdeveniment i situar Sant Vicenç dels Horts a l’epicentre del bestiari català. Des de l’Ajuntament felicitem públicament a la Colla d’Àngels Diabòlics i al Mamut Venux, per l’aniversari i per la gran tasca que desenvolupen”.

 

Programa d’activitats

Tot plegat començarà a les 18 h amb la plantada de bèsties, una mostra dels bucs insígnia de les colles de diables convidades. A les 21.30 h, s’iniciaran a la plaça de la Vila dos recorreguts simultanis amb els itineraris següents:

 1. Sortida de la plaça de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de Barcelona, c. d’Antoni Mampel, i arribada la plaça de Narcís Lunes
 2. Sortida de la plaça de la Vila, c. de Mossèn Jacint Verdaguer, i arribada a la plaça de Narcís Lunes

Cap a les 22.30 h es faran els lluïments i petada final, i després hi haurà un concert a la pista annexa del Poliesportiu Sant Josep.

Com a fi de festa, s’organitzarà el Venuxfest a la pista annexa al Poliesportiu Municipal Sant Josep: a les 23.45 h, hi haurà un concert de Chikato i, en acabat, cap a les 1.30 h, se celebrarà una festa Flaix FM.

 

El Mamut Venux

La figura del mamut fa referència a la troballa d’un fragment de defensa (ullal) de mamut que es va trobar a Mas Duran l’any 1886. El nom Venux és una adaptació del nom d’uns dels copatrons de la vila, Sant Venust. Aquesta bèstia de foc destaca en el món del bestiari festiu pel fet de ser d’una tipologia atípica (mamífer prehistòric) pel fet d’estar feta amb materials de construcció diferents als habituals en aquest món i per l’espectacularitat de les enceses i lluïments amb pirotècnia. L’any 2016 va guanyar el primer premi del Festival d’Encesa de Bèsties d’Artesa de Lleida. El mateix any van posar el nom del Mamut Venux al parc que ocupa l’antic emplaçament del Col·legi Joan Juncadella a Sant Vicenç dels Horts. Des dels seus orígens s’ha passejat per tota la geografia catalana i també ha viatjat a Holanda (2005) i a França (Tuïr, 2013).

Consulta totes les bèsties participants i la seva història al llibret que ha editat el consistori

 

Afectacions a la mobilitat

Es tallarà al trànsit rodat als carrers i zones següents:

 • de Sant Miquel, entre les 16 i les 18 h
 • Entorn de la pl. de la Vila, entre les 16 i les 22 h
 • Recorreguts dels correfocs, entre les 21.30 i les 22.30 h
 • Des de les 12 h, es prohibirà l’estacionament en els carrers afectats
 • Els guals permanents queden afectats en els mateixos horaris que els talls de trànsit

 

Afectacions al transport públic

 • Des de les 16 h i fins la finalització del servei:

Les línies SV1, SV2 i SV3 del Santvibus i la línia interurbana L62 en sentit Molins de Rei/Barcelona circularan desviades des del c. de Rafael Casanova pel c. de Ramon Poch i per la ctra. de Sant Boi. Les parades suprimides són Pl. de la Vila i CAP Vila Vella. S’habilitaran parades provisionals al c. de Ramon Poch/c. de Rafael Casanova i a la ctra. de Sant Boi, davant del CAP Vila Vella.
La línia interurbana L62 en sentit Torrelles de Ll. circularà desviada, des del c. de Barcelona i fins al c. de Claverol, per les carreteres de Sant Boi (BV-2002) i de Torrelles (BV-2005). Es suprimeixen totes les parades entre Barcelona-Girona i La Foneria. S’habilitaran parades provisionals a la ctra. de Sant Boi/c. Llobregat, ctra. de Sant Boi/c Antoni Mampel, ctra. de Sant Boi/c. Pas del Llop, front el CAP Vila Vella, i a la ctra. de Sant Boi/c. Primer de Maig.

 • Des de les 16 i fins les 18 h:

La línia SV1, expedició de les 16.20 h, circularà desviada pels carrers de Sant Joan Bosco, Mestre Ramon Camps, Enric Aymerich i Rigol i Mestre Pérez Moya fins la parada de La Vinyala. Allà l’autobús farà la volta a la rotonda per pujar cap al barri de la Guàrdia. Es suprimeix la parada de Pl. de Sant Miquel.
La línia SV3, expedicions de els 16.10 i 17.25 h, circularà desviada pels carrers de Sant Joan Bosco, Mestre Ramon Camps, Enric Aymerich i Rigol, Rafael Casanova i Miguel Hernández, on reprendrà l’itinerari habitual. Es suprimeix la parada de Pl. de Sant Miquel.

 • Des de les 20.30 h i fins la finalització del servei:

La línia SV1, expedició de les 20.20 h, i línia SV2, expedició de les 20.50 h, circularan desviades des del c. de Ciudad Real per la trav. de Barcelona i pels carrers de Torras i Bages, Puig Castellar, Mare de Déu del Carme i Montjuïc, on reprendran l’itinerari habitual. Es suprimeixen les parades Estació FGC can Ros, Pavelló de Sant Josep, Albacete/La Capella, Girona, Pl. del Doctor Lagunilla, Pl. de Narcís Lunes i Can Comamala.
La línia SV3, expedició de les 21.30 h, circularà desviada des del c. de Llobregat pels carrers de Barcelona, Girona, Albacete, Barbastre, Còrdova i Ciuda Real, on reprendrà l’itinerari habitual. Es suprimeixen les parades Llobregat i AVV El Trèvol. S’habilitarà parada provisional a Barcelona/Llobregat.

 

 

Posted in Cultura