La modificació del nomenclàtor de carrers en aplicació de la Llei de Memòria Democràtica, punt destacat del Ple de juny

  • També es proposarà aprovar inicialment la revisió del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), per incorporar el Pla Bàsic d’Emergències Municipal, i diferents tipus de risc que poden afectar al municipi
  • La sessió plenària serà aquest dijous, 20 de juny, a les 18.30 h a la Casa de la Vila, i es retransmetrà en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM) i per Sant Vicenç TV

El punt més destacat del Ple de juny serà la modificació del nomenclàtor de carrers de Sant Vicenç dels Horts, en aplicació de la Llei de Memòria Democràtica. El Ple municipal ordinari començarà aquest dijous, 20 de juny, a les 18.30 h a la sala de Plens de la Casa de la Vila. També es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç (90.2 FM), pel web de videoactes de l’Ajuntament i per Sant Vicenç TV.

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia. 

Pel que fa al canvi de noms de carrer, es proposarà al Ple que el carrer de Ramon Poch passi a dir-se carrer de la Riereta de Cal Grill; que el carrer dels Jardins de María i Francesca Coll i Torrents s’anomeni carrer dels Jardins de Can Coll; que el carrer de Ramon Camps i Miró sigui carrer de La Font de l’Amor; i afegir al nomenclàtor el carrer de Lluís Raventós i Tuset, antic carrer del Rec. 

Els nous noms sorgeixen, en primer lloc, d’una moció presentada al Ple d’abril de 2018 pel PSC, en què es demanava l’aplicació de la Llei de Memòria Democràtica, i especialment l’estudi de la repressió franquista al municipi i la revisió del nomenclàtor. Al Ple de febrer de 2022 es va presentar l’informe d’aquesta revisió, elaborat per una comissió de treball.

La Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament proposarà, a més, canviar el nom dels carrers Enric Aymerich i Rigol, Alexandre Planas, Antoni Mampel, Joan Nicolau i de la del plaça del Doctor Lagunilla, mitjançant un projecte participatiu.


Canvis al DUPROCIM

Al Ple es proposarà aprovar inicialment la revisió del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) per incorporar el Pla Bàsic d’Emergències Municipal (PBEM) i diferents tipus de risc, com químic, sísmic, o per incendis forestals.

Pròrroga del contracte de neteja viària i recollida de residus sòlids

En el plenari d’aquest dijous també es sotmetrà a votació dels regidors i regidores la pròrroga per un any del contracte del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids, amb l’empresa Prezero España, per un import de 2.700.886,84 euros.

Resolucions

A la Sala de Plens es presentarà una resolució de Sant Vicenç en Comú-Podem, pel manteniment d’una ambulància de suport vital avançat a Sant Vicenç dels Horts. En el nou contracte de transport sanitari urgent i no urgent del Departament de Salut de la Generalitat, que està previst que entri en vigor la tardor de 2025 i finalitzi el 2030, aquest Vehicle d’Intervenció Ràpida es reubicarà a l’Hospital de Sant Boi de Llobregat. El grup municipal valora aquesta decisió com “un greuge per la salut dels veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts i als municipis colindants”.

Audiència Pública 

Una setmana després del Ple municipal, el 27 de juny, se celebrarà l’Audiència Pública a la Sala de Plens a les 18.30 h. El veïnat que vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Posted in Ple municipal