Fava de cacau 2025

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts distingeix les 50 millors pastisseries de Catalunya amb els guardons Fava de Cacau

  • La Pastisseria Escribà ha estat distingida com la Més Innovadora; la Targarona (Igualada) ha rebut el títol de Més Valor Històric i La Sans (La Bisbal d’Empordà) ha guanyat el Producte Singular amb El Bisbalenc
  • El lliurament dels Premis Fava de Cacau s’ha fet aquesta nit, després d’una intensa jornada de demostracions per part de reconeguts pastissers amb prestigi internacional


La vuitena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha premiat aquesta nit les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les Faves d’Or i les distincions Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts. La pastisseria Escribà (Barcelona) ha guanyat el premi Fava d’Or a la Pastisseria Més Innovadora, la pastisseria Targarona (Igualada) la Fava d’Or a la de Més Valor Històric i La Sans (La Bisbal d’Empordà) ha estat guardonada amb la Fava d’Or com a elaboradora del Producte Singular.

El lliurament dels Premis Fava de Cacau – Sant Vicenç ha estat un dels actes centrals de la Mostra Internacional de Pastisseria del 2025, que se celebra fins al diumenge, amb un programa que aplega reconegudes figures internacionals de la pastisseria. La Pastisseria Escribà, de Barcelona, ha estat distingida durant la gala amb el guardó Fava d’Or a la pastisseria Més Innovadora.  Fundada l’any 1906 quan Mateu Serra i Capell va obrir el “Forn Serra” i avui dirigida per Christian Escribà (la 4a generació de la família Escribà), que seguint els passos del seu pare, el mestre xocolater, segueix tenint com a lema “il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles”. “És Christian Escribà un pastisser?” es pregunta Ferran Adrià. “L’hauríem de definir”, afegeix el millor cuiner del món, “com un creatiu transversal i global, que utilitza el món dolç com a llenguatge per expressar-se”.

La segona Fava d’Or ha estat per a la Pastisseria Targarona d’Igualada, com a pastisseria amb Més valor històric. De generació en generació des de l’any 1929, aquest establiment que encara manté aquell testimonial i impol·lut segell estètic dels anys del Noucentisme, ha excel·lit per la talla professional dels seus mestres pastissers fins a conquerir una destacada notorietat no solament pels seus típics productes tradicionals -les coques de nata i fruita, els braços de gitano o les sares- sinó per una resolta innovació en la producció pastissera de la qual n’ha estat i n’és protagonista qui porta el timó de l’ofici, Josep Maria Guasch i Targarona.

La tercera Fava d’Or ha estat la que reconeix el  producte singular i l’ha guanyat la Pastisseria Sans, de La Bisbal d’Empordà, pel Bisbalenc, un pastís de quatre textures, creat els anys 30,  i elaborat a partir d’una massa de pasta fullada, cabell d’àngel, pinyons i sucre.

Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts també han distingit amb la Fava d’Or les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país. Les guanyadores han estat: L’Atelier, de Barcelona (Barcelona i comarques); Pastisseria Targarona, d’Igualada (Penedès i Garraf); El Carme, de Vic (Catalunya Central); Tornés, de Girona (Gironès); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent) i Gil, de Llívia (Pirineus).

A més, el jurat ha premiat les 50 millors pastisseries de Catalunya (vegeu la llista a sota), agrupades segons àmbits territorials.

Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts tenen un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.

GUARDONS FAVA DE CACAU – SANT VICENÇ DELS HORTS 2025

FAVES D’OR

  • Pastisseria Més Innovadora
    Pastisseria Escribà (Barcelona)
  • Pastisseria Amb Més Valor Històric
    Pastisseria Targarona (Igualada)
  • Producte Singular

Pastisseria Sans (La Bisbal d’Empordà) pel seu producte El Bisbalenc

  • Millor pastisseria de Barcelona i comarques

Pastisseria L’Atelier (Barcelona)

  • Millor pastisseria del Penedès i Garraf

Pastisseria Targarona (Igualada)

  • Millor pastisseria de la Catalunya Central

Pastisseria El Carme (Vic)

  • Millor pastisseria del Gironès

Pastisseria Tornés (Girona)

  • Millor pastisseria del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)

  • Millor pastisseria de Ponent

Pastisseria Tugues (Lleida)

  • Millor pastisseria dels Pirineus

Pastisseria Gil (Llívia)

LES 50 MILLORS PASTISSERIES DE CATALUNYA

MOSTRA INTERNACIONAL PASTISSERIA DE SVH 2025

(Totes 50 pastisseries reben la mateixa distinció i valoració, sense priorització d’ordre ni classificació. La classificació respon a un ordre alfabètic dins les diferents àrees geogràfiques)

1 Pastisseria l’Atelier

2 Pastisseria Baixas

3 Pastisseria Bubó

4 Pastisseria Carrió

5 Pastisseria Escribà

6 Pastisseria Faixat

7 Pastisseria Grau

8 Pastisseria Hofmann

9 La Xicra Pastisseria

10 Pastisseria Madeleine by Ferrieres

11 Pastisseria Maurici Cot

12 Morreig

13 Pastisseria Takashi Ochiai

14 Pastisseria Sant Llehí

15 Pessic Pastisseria

16 Pastisseria Rodellas

17 Pastisseria Sant Croi

18 Mateu Closa Pastisseria

19 Pastisseria Uñó

20 Pastisseria Bahía

21 Pastisseria Cal Jan

22 Pastisseria Dolços Alemany 1912

23 Pastisseria Larrosa

24 Confiteria Padreny

25 Peralta Pastissers

26 Pastisseria Xocosave

27 Pastisseria Carme

28 Fa Pastisseria

29 Pastisseria Sucrerie d’Alpicat

30 Pastisseria Tugues

31 Pastisseria Vilà

32 Pastisseria El Bruguer

33 Pastisseria Atzavara

34 Pastisseria El Carme

35 Pastisseria El Cigne

36 Pessics Pastisseria

37 El Xocolater de Taradell

38 Pastisseria Sans

39 Pastisseria Ferrer

40 Gou Pastisseria

41 Pastisseria La Menuda

42 Pastisseria Praliné

43 La Postreria

44 La Sal Pastisseria

45 Pastisseria Tornés

46 Pastisseria Gil

47 Pastisseria L’Obrador

48 Pastisseria Targarona

49 Pastisseria Rossana

50 Fleca Parés

 

 

Posted in Consum