riera de Cervelló

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts realitza una neteja intensiva de la riera de Cervelló

  • El tram entre la carretera BV-2002 i el terme municipal de Cervelló pateix molta degradació per culpa de l’abocament de residus

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha iniciat els treballs per desbrossar la riera de Cervelló, en el tram que va des de la carretera de Sant Boi (BV-2002) fins al terme municipal de Cervelló. Aquest espai es troba en males condicions ja que pateix de forma continuada l’abocament de residus, majoritàriament domèstics o assimilables, que està provocant la degradació progressiva de la riera.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, María Peláez, ha explicat: “Les rieres no són abocadors. Són espais del municipi bàsics per a l’evacuació de l’aigua quan plou. Intervenim en aquest espai per netejar-lo i prevenir les inundacions en casos d’aiguats forts, però a la vegada demanem a les persones civisme”.

Així, s’ha contractat una empresa especialitzada per retirar la canya de la riera en aquest tram, i després es netejarà de tots els residus que s’hi acumulen. A més de la brutícia, l’acumulació pot fer que s’alteri la composició del sòl, fet molt negatiu per la biodiversitat i fins i tot per a la salut pública. L’import dels treballs ascendeixen a prop de 15.000 euros.

 

Posted in Medi ambient