L’Ajuntament alerta del perill d’instal·lar piscines domèstiques a terrasses i balcons

  • L’única excepció són les petites piscines per a nadons, amb un nivell d’aigua inferior a 20 cm.

Alerta sobre les piscines domèstiques: la seva instal·lació a terrasses i balcons suposa un perill important, ja que l’excés de pes pot provocar danys a l’immoble i, en els casos més greus, esfondrament, ja que les estructures dels edificis no estan preparades per suportar l’increment de pes d’una piscina amb aigua. L’única excepció són les petites piscines inflables per a nadons i amb una altura d’aigua inferior a 20 cm.

Concretament, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), explica que “l’estructura dels edificis d’habitatges es construeix per suportar una sobrecàrrega d’uns 250 kg per metre quadrat”, un pes que està pensat per suportar “el mobiliari i les persones que faran ús de l’habitatge”, però “en cap cas” aquestes estructures estan pensades “per suportar el pes d’una piscina o d’un jacuzzi, i el de les persones que l’utilitzaran”. El COAATT posa com a exemple una piscina portàtil d’uns 60 cm d’altura, que “arriba als 600 kg per metre quadrat”. “Si a això li sumem el pes dels usuaris, rondaríem els 750 kg. Tot això sumaria tres vegades més del que una estructura moderna està preparada per suportar”.

Segons indica el COAATT, si es vol instal·lar una piscina portàtil a casa, abans cal un certificat tècnic de resistència de l’estructura. La comunitat de propietaris pot reclamar aquest certificat al veí o veïna que vulgui instal·lar una piscina desmuntable.

El regidor d’Urbanisme, Isidre Bautista, diu que “cal ser conscient de l’enorme pes que acumula una piscina domèstica plena d’aigua, encara que sembli petita, i fer cas dels consells professionals”. En aquest sentit, demana “molta prudència i seny per gaudir de l’estiu”.

Posted in Salut i seguretat