L’Ajuntament anima a emprar pirotècnia suau i de colors en una revetlla de Sant Joan que també comptarà amb propostes musicals

  • El consistori demana evitar els petards estridents per estalviar patiments a persones amb hipersensibilitat al soroll i a molts animals
  • La festa començarà a les 23.30 h amb el concert el grup de versions La Loca Histeria, i seguirà amb una sessió DJ, tot a la plaça de Narcís Lunes
  • Les agents cíviques oferiran aquests dies informació i consells d’autoprotecció a la ciutadania per gaudir d’una festa segura, especialment en el context de sequera

Sant Vicenç dels Horts es prepara per celebrar la nit de Sant Joan amb una gran festa, que tindrà lloc el diumenge 23 de juny a la plaça de Narcís Lunes. Aquesta celebració, emmarcada dins del cicle Estiu de Cultura, començarà a les 23.30 h amb un concert a càrrec del grup de versions La Loca Histeria, coneguts per la seva energia i variat repertori. Després del concert, a la 1.45 h, la festa continuarà amb una sessió DJ, que mantindrà l’ambient festiu fins ben entrada la matinada. L’esdeveniment està previst que finalitzi a les 4 h amb el Fi de festa i la recollida.

L’alcalde, Miguel Comino, ha convidat a tots els veïns i veïnes “a participar en aquesta festa i gaudir d’una nit màgica plena de música, balls i tradicions” alhora que ha recordat que “perquè la festa sigui festa de veritat, cal extremar les precaucions amb el foc, especialment el context de sequera actual”.

El regidor de Cultura, Jordi Gil, ha emmarcat la celebració de Sant Joan “dins del cicle Estiu de Cultura, que va començar divendres i s’allargarà fins el 27 de juliol” i ha destacat “la importància de les activitats festives per fomentar la cohesió social i dinamitzar el municipi durant l’estiu”.

Il·luminem Sant Joan, apaguem el soroll

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aposta per una festa inclusiva. En aquest sentit, s’anima la ciutadania a emprar pirotècnia suau i de colors, en lloc de manipular material estrident. L’objectiu és que tothom gaudeixi d’una de les festes més tradicionals a Catalunya, estalviant patiments a persones amb hipersensibilitat al soroll i a molts animals.


Seguretat per la Revetlla

Les agents cíviques insistiran en la campanya informativa Gaudir com sempre. Prevenir com mai, promoguda per la Generalitat per recordar a la ciutadania com gaudir amb seguretat de la revetlla de Sant Joan. Enguany, les autoritats demanen especial precaució a l’hora de llençar petards o encendre fogueres, atès que Catalunya es troba en excepcionalitat per sequera. En aquest sentit, per exemple, s’insisteix que està prohibit llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses.

En la campanya informativa, Protecció Civil recorda que un nombre elevat dels incendis forestals durant les revetlles deriven de l’ús de pirotècnia per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Els incendis es vinculen, sobretot, a coets i articles pirotècnics voladors en general i a les fonts i altres articles pirotècnics similars. I afegeix que les activitats organitzades per ajuntaments i entitats i, en general, l’ús professional de la pirotècnia compten amb processos d’autorització i mesures de seguretat que redueixen els riscos. Consulta els principals consells d’autoprotecció i seguretat per evitar incendis i altres accidents durant aquesta festa popular.

 

Posted in Cultura