L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista

L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de 3 dones a Vilanova del Camí i a Lloret de Mar

  • El nombre de feminicidis que hi ha hagut aquest any és de 12, a més de dos menors assassinats pels seus pares

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i rebutja profundament els successos tràgics ocorreguts en les darreres hores: la mort de dues dones i una noia a causa de la violència masclista. El primer cas que s’ha confirmat és l’assassinat d’una dona de 44 anys a mans del seu marit, un home de 42 anys, a Vilanova del Camí. La policia el va detenir i ja es troba a disposició judicial. El matrimoni tenia dos fills menors d’edat, i no existien denúncies prèvies per maltractament.

El segon és el succeït a la localitat gironina de Lloret de Mar, tot i que encara està pendent de confirmar. Una dona de 53 anys i la seva filla de 16 han estat assassinades a ganivetades pel pare, qui després s’ha suïcidat penjant-se del balcó del domicili. Un altre fill del matrimoni ha estat qui ha alertat la policia, atès que no localitzava a la seva família. Quan els agents han arribat a l’immoble han descobert els fets.

La Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 12 dones les assassinades aquest 2022, i 1.038 des que en porta un recompte, iniciat l’any 2003. Pel que fa als menors, enguany n’han mort 2 i ja en són 48 en el recompte que es porta des del 2013.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

 

Posted in Igualtat