Feminicidis

L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de dues dones a Sabadell i Madrid

  • 28 dones han mort a mans de les seves parelles o exparelles aquest any

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mostra una gran repulsa i condemna a dos nous assassinats masclistes que s’han produït en les darreres hores. Per una banda, els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 60 anys acusat d’haver mort la seva parella a Sabadell. L’assassí es va presentar a la comissaria i va confessar el crim, i quan els agents van accedir al domicili van descobrir el cos de la dona.

Per altra banda, a Pozuelo de Alarcón (Madrid), un altre home ha estat detingut per la policia després que el veïnat descobrís que hi havia una dona morta en ple carrer. Segons les investigacions que han conduït a la detenció, la parella s’hauria discutit al domicili i la dona, de 76 anys, hauria intentat fugir però l’home la va atrapar i matar.

Ja són 28 les dones que han estat víctimes mortals de la violència de gènere a Espanya en el que va de 2021, i 1.105 des que es fa el recompte des del 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Concentració a la Plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar aquest i tots els feminicidis que es produeixen, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca el primer dimecres de cada mes, a les 20 h, una concentració a la plaça de Narcís Lunes. L’acte es fa per visibilitzar el mal endèmic de la violència masclista i la conjura de la societat per erradicar-la.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20
Posted in Igualtat