L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista d’una dona de 69 anys a Màlaga

L’Ajuntament condemna els assassinats masclistes de dues dones a Sevilla i Valladolid

  • El nombre de feminicidis aquest any és de 28, i se n’han registrat 1.158 des que es porta el recompte oficial

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna i lamenta profundament la mort de dues dones en els darrers dies. El primer assassinat masclista va ocórrer el passat 12 d’agost a Sevilla, la víctima tenia 44 anys i una filla menor d’edat. En aquest cas, no constaven denúncies prèvies per violència de gènere. L’endemà, el 13 d’agost, una altra dona de 54 anys va ser assassinada per la seva parella a Valladolid. En aquest cas la víctima sí que havia denunciat el seu marit per maltractament.

Amb aquests casos, la Delegació del Govern Contra la Violència Masclista xifra en 28 les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles aquest any, i 1.158 des que es porta el recompte oficial l’any 2003.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent nivell de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

Concentració a la plaça de Narcís Lunes

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes. Així, s’anima a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà el proper 7 de setembre, a les 20 h.

Posted in Igualtat