L’Ajuntament condemna l’assassinat masclista de dues menors i una jove confirmats en les darreres hores

  • S’han convocat concentracions davant dels edificis municipals per mostrar el rebuig a aquest augment terrible de feminicidis

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mostra una gran repulsa i condemna als assassinats masclistes que s’han confirmat les darreres hores, que per la seva naturalesa han colpejat l’opinió pública i se sumen a la terrible dinàmica de feminicidis d’ençà el relaxament de les restriccions pandèmiques. L’Ajuntament ha convocat diverses concentracions de rebuig a la plaça de la Vila i davant dels edificis municipals, on s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes.

Diverses manifestacions de la violència masclista

Amb consternació s’ha conegut la mort de l’Olivia, una nena de 6 anys segrestada pel seu pare, juntament amb la seva germana d’1 any que encara es troba desapareguda. Els fets han ocorregut a Tenerife, i es tractaria d’un cas de violència vicària: l’home vol fer mal a la dona, Beatriz, colpejant allà on més li pot fer mal, en concret fer mal als seus fills i filles.

Per altra banda, l’exparella de la Rocío, una noia de 17 anys que tenia un bebè de 4 mesos, ha reconegut haver-la matat i haver amagat el seu cos. Els fets van passar a la localitat sevillana de Martín de la Jara, on va desaparèixer la noia. L’home, a més, va entrar al seu perfil de les xarxes socials per escriure un missatge simulant ser la Rocío i dient que havia marxat per voluntat pròpia. L’home es troba detingut.

Per últim, la Policia Nacional ha finalitzat la investigació d’un succés ocorregut fa una setmana a Eivissa, determinant que una noia va ser assassinada per la seva parella, qui la va llençar de dalt a baix d’un balcó. L’Elena, de 21 anys, passava uns dies de vacances amb la seva parella, de 26 anys, en un hotel de l’illa. L’home, després de cometre el crim, es va suïcidar.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
• En cas d’emergència, truqueu al 112.
• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

Posted in Igualtat