L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts aconsegueix un reconeixement de la Generalitat en transformació digital

  • Es troba en el Top 20 de les distincions que atorga cada any el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC)
  • Es premien els avenços a l’hora d’oferir a la ciutadania serveis i informació per mitjans telemàtics

El Consorci AOC atorga cada any els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital. Sant Vicenç dels Horts es troba entre els 20 ajuntaments amb millor puntuació de la seva categoria (municipis de 20.001 a 50.000 habitants), fet que li ha valgut per obtenir el reconeixement de l’entitat, un consorci depenent de la Generalitat. Aquest guardó premia els avenços a l’hora d’oferir a la ciutadania serveis i informació per mitjans telemàtics.

Sant Vicenç dels Horts ha tret molt bona puntuació en tots aquests àmbits de la darrera edició de l’any 2021, per sobre de la mitjana dels municipis de mida similar. “És una recompensa més a la gran feina executada durant aquest mandat”, ha afirmat l’alcalde, Miguel Comino. I ha afegit: “Estem modernitzant el consistori, oferint cada cop millor atenció a la ciutadania i fent servir les tecnologies per ser més eficients i eficaços”.

L’AOC avalua els consistoris a través del grau de maduresa de transformació digital, un índex que elabora mesurant els principals indicadors dels governs digitals i oberts, a partir de dades objectivables. Es tracta d’una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. S’estructuren en:

  • Drets digitals: accés a la carpeta ciutadana, presentació d’instàncies, padró en línia, visor d’urbanisme, etc.
  • Activitat: digitalització del registre d’entrada i de sortida, serveis de via oberta, registre públic de contractes, perfil del contractant, etc.
  • Govern Obert: participació ciutadana, segell Infoparticipa, votació electrònica, Tauler-e, etc.

Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per fer esmenes i garantir la qualitat de la informació. Els podeu consultar aquí

Un índex únic a Europa

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC, una iniciativa única a escala europea que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i l’anàlisi dels webs dels ajuntaments i consells comarcals.

L’IMD permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic i ofereix així a les administracions locals informació valuosa per conèixer la seva situació, els seus punts forts i els àmbits de millora, així com per comparar-se amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

Posted in Sense categoria