L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts atorga 100.000 € d’ajudes per impulsar l’autoconsum energètic en el veïnat

  • Prop de 40 llars es beneficien de les subvencions municipals per instal·lar plaques fotovoltaiques, segons la resolució provisional.

La Junta de Govern Local ha resolt provisionalment l’atorgament a prop de 40 de llars de Sant Vicenç dels Horts d’una subvenció destinada a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum energètic. L’import total de la subvenció s’eleva fins als 100.000 €, que es repartiran en diferents imports entre totes les persones beneficiaries d’aquest ajut econòmic impulsat pel consistori.

Mireia Vergés, regidora de Medi Ambient, agraeix a totes aquestes famílies la seva aposta i el seu compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra l’emergència climàtica: La iniciativa ha tingut una gran acollida entre la ciutadania. Des de l’Ajuntament, continuem treballant per consolidar a la ciutat un model eficient d’energies renovables, amb la voluntat d’esdevenir referent al territori en matèria de sostenibilitat energètica”.

Les subvencions impulsades per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts estaven destinades a finançar projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum, en edificis d’habitatges unifamiliars o plurifamiliars existents o de nova construcció, amb llicència de primera ocupació. Així, eren objecte de la convocatòria projectes desenvolupats des de l’1 de setembre de 2022 al 30 de setembre de 2023.

L’import de la subvenció ha estat, com a màxim, del 50% del cost total de les despeses per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques sense sistemes d’emmagatzematge d’energia elèctrica amb bateries per a l’autoconsum, amb un màxim de 4.000€ per actuació en el cas d’habitatges plurifamiliars i un màxim de 3.000€ per actuació en el cas d’habitatges unifamiliars.

Les subvencions es podien sol·licitar fins el passat 31 de maig i en total en seran beneficiaries 36 persones.

Posted in Medi ambient