L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona a València

  • La Taula d’Igualtat convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes, per rebutjar tots els casos de violència de gènere. La pròxima concentració serà el dimecres 13 de desembre, perquè el dimecres 6 és el Dia de la Constitució.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista, confirmat per la Delegació del Govern Contra la Violència de Gènere, d’una dona de 34 anys a València.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha informat que, l’any 2023, 54 dones han mort assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles. La xifra, amb dades des de 2003, ascendeix a 1239 dones. La víctima tenia dues filles menors d’edat. Existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el pressumpte agresor. El nombre de menors orfes per violència de gènere ascendeix a 55 el 2023 i 432 des del 2013.

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes el primer dimecres de cada mes. La pròxima concentració serà el dimecres 13 de desembre, perquè el dimecres 6 és el Dia de la Constitució.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen diferents serveis telefònics d’atenció i emergència a la seva disposició. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.
Posted in Igualtat