L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna l’assassinat masclista d’una dona de 39 anys a la província de Granada

  • El pròxim dimecres 6 de setembre, a les 20 h, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç des Horts organitzarà la concentració mensual a la plaça de Narcís Lunes per a rebutjar tots els casos de violència masclista.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts lamenta i condemna profundament l’assassinat masclista d’una dona de 39 anys a la província de Granada. Els fets van succeir aquest passat 6 de maig, quan un matrimoni va tenir un accident de trànsit, i es va trobar la dona morta. El seu marit es va suïcidar dies després, i es creia que va ser com a seqüela de l’accident. Mesos després, l’autopsia ha determinat que la dona va morir estrangulada, i que per tant l’accident va ser un intent d’encobrir l’assassinat, comès per la seva parella.

La víctima dos fills menors d’edat, que han quedat orfes, i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Segons la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, aquest any ha mort 37 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles; i se n’hauran registrat 1.221 des que es porta el recompte oficial.

Per rebutjar tots els casos de violència masclista, la Taula d’Igualtat de Sant Vicenç dels Horts convoca una concentració a la plaça de Narcís Lunes, el primer dimecres de cada mes. Així, s’anima a tota la ciutadania a participar de l’acte que es farà aquest 6 de setembre, a les 20 h.

Els feminicidis, la punta de l’iceberg

L’assassinat masclista, el feminicidi, és la manifestació més extrema i brutal de la violència de gènere, però existeixen comportaments quotidians i violències que, en diferent grau de gravetat, creen el clima idoni perquè es normalitzi el masclisme a la nostra societat. L’agressió física, el control psicològic, les humiliacions i insults, són altres violències masclistes greus. Alhora, la sexualització dels cossos de les dones a la publicitat i altres espais, la seva mercantilització, els estereotips de gènere en l’educació o l’humor sexista també contribueixen a aquesta xacra social i són part de l’entramat que legitima la violència masclista i, en conseqüència, l’assassinat.

Ajuda contra la violència masclista

Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són:

  • El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112.
  • També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 23 11).
  • El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal. Podeu enviar un correu igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant nom i cognoms, telèfon de contacte i motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 93 602 92 16 directament.
  • A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.
Posted in Igualtat