L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts participa a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats per promoure el debat sobre Europa i el seu impacte local

  • La regidora de Presidència, María Peláez, ha encapçalat la delegació vicentina a Brussel·les, acompanyada de representants de la Diputació de Barcelona
  • La ciutat s’ha adherit recentment a la Xarxa BELC (Construir Europa amb els Representants Locals), per compartir coneixement i formació sobre temes crucials 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, encapçalat per la regidora de Presidència, María Peláez, va participar a Brussel·les els dies 8 i 9 d’octubre a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats (EURegionsWeek), l’esdeveniment més important dedicat a la política regional de la Unió Europea. Durant aquest acte, les ciutats i regions exhibeixen la seva capacitat per a generar creixement i ocupació, aplicar la política de cohesió de la Unió Europea i demostrar la importància local i regional en una bona governança europea.

Sant Vicenç dels Horts va formar part de la delegació de la Diputació de Barcelona, que va comptar amb la participació de diferents membres de la Xarxa BELC (Construir Europa amb els Representants Locals), a la qual l’Ajuntament s’ha adherit recentment. Aquesta xarxa permet compartir coneixement i formació sobre temes crucials que afecten el món local, des de la transició ecològica fins a la conservació del patrimoni cultural, passant per la digitalització i el turisme sostenible. Aquesta iniciativa europea reuneix càrrecs electes de pobles i ciutats d’arreu d’Europa amb l’objectiu de promoure el debat ciutadà sobre la Unió Europea i els temes que en deriven. Alcaldes i regidors, de manera voluntària, ajuden a impulsar la comunicació i el diàleg amb la ciutadania sobre aspectes que tenen un impacte directe a nivell local.

La regidora de Presidència, María Peláez, ha subratllat la importància d’aquesta participació: “La transició verda i digital, la qualitat de l’aire, el turisme sostenible, la conservació del patrimoni cultural, el repte demogràfic… són temes que s’aborden des de polítiques i programes de la Unió Europea, però és a l’àmbit local on es concreten i on es fa visible la repercussió que tenen en el territori i en la vida dels europeus”.

Segons Peláez, crear una veritable ciutadania europea requereix que aquesta tingui accés a informació precisa sobre què fa la UE en diferents àmbits i que pugui participar activament en el debat públic. “Les alcaldies i els regidors/es som aliats clau per acostar el debat europeu al món local, ja que som els representants més propers a la ciutadania”, ha afegit.

El projecte permet que els representants municipals es connectin amb altres homòlegs d’arreu d’Europa, facilitant l’intercanvi d’informació sobre polítiques i accions de la UE, així com la col·laboració en iniciatives locals i regionals. A més, ofereix assistència per organitzar activitats participatives amb la ciutadania, amb l’objectiu d’involucrar els veïns i veïnes en les decisions que es prenen a escala europea.

Posted in Ple municipal, Serveis municipals