L’Ajuntament destina 275.000 € en subvencions al teixit econòmic vicentí

  • El departament de Promoció Econòmica i de la Ciutat engega el nou catàleg d’ajudes per a empreses, comerços, sector agrari i personal autònom

Un any més l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ofereix al teixit econòmic vicentí ajudes per fomentar la seva competitivitat i que contribueixen a la creació d’oportunitats al municipi. Tenen dos objectius claus: el foment de l’ocupació; i la sostenibilitat i la digitalització. “El govern municipal compleix: volem una estructura econòmica forta, competitiva i moderna, per això promovem aquesta iniciativa”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, qui afegeix: “El treball colze a colze amb els agents econòmics del territori fa que puguem crear sinergies i promoure projectes que generin ocupació del nostre veïnat”.

Les subvencions que s’ofereixen des de l’Ajuntament, amb un pressupost total de 275.212,4 €, són:

  • Pel foment de l’ocupació (54.681,20 €). Ajudes per a totes les empreses de qualsevol municipi que contractin persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts per un període mínim de 12 mesos ininterromput. L’ajut pot ser de fins a 7.500 € en dos anys. Totes les persones contractades han de rebre el sou mínim del sector i, en cap cas, aquest pot ser inferior a 1.064 € bruts mensuals per 14 pagues.
  • Per la sostenibilitat i la digitalització (18.536 €). Es tracta d’una subvenció destinada a finançar activitats que incentivin i promoguin la transformació digital i la realització de diagnosis i l’execució de projectes en el sector industrial destinades a reduir les emissions de diòxid de carboni mitjançant la millora de l’eficiència energètica. Se subvencionaran les despeses fetes entre l’1 de novembre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022. La subvenció cobrirà un 75% del cost de la despesa. La quantia màxima és de 1.000 euros en el cas de les subvencions per les empreses locals i 2.000 euros per a les empreses del polígons vicentins.
  • Pel comerç (91.753,20 €). Hi ha ajudes per a la modernització i per a la nova implantació d’establiments comercials i de serveis a Sant Vicenç dels Horts.
  • Pel foment de l’agricultura (21.804 €). Consten de cinc línies d’ajuts: 1. per a l’ampliació d’explotacions agràries existents i la incorporació de nova pagesia; 2. per a fomentar la disponibilitat de terrenys per a l’activitat agrària professional; 3. per a la transició a la producció agrària ecològica; 4. per a inversions que contribueixin a la modernització, innovació i millora de les explotacions agràries; i 5. per a la transformació digital del teixit productiu local.
  • Per a persones emprenedores (32.438 €). Aquesta subvenció s’adreça a persones empadronades a Sant Vicenç dels Horts amb una antiguitat mínima de 6 mesos a data de la convocatòria i que iniciïn una nova activitat econòmica com a personal autònom; és a dir, que s’hagin donat d’alta d’autònom en els períodes compresos entre el maig de 2021 i l’abril de 2022.
  • Per la línia d’ajudes “Emprendre en femení” (56.000 €). Se’n poden beneficiar també totes aquelles dones titulars d’un establiment comercial o de serveis, privats amb atenció al públic, localitzats a Sant Vicenç dels Horts i que hagin iniciat la seva activitat econòmica durant els anys 2019, 2020 i 2021.

 

Per a més informació cal trucar al 93 680 71 00.

Posted in Ocupació i empresa