L’Ajuntament fa una crida per recollir material humanitari per al poble ucraïnès

  • S’habiliten diferents dependències municipals perquè la ciutadania hi pugui deixar material sanitari i aliments
  • El Consistori convoca una concentració de rebuig a la guerra demà dimarts, 1 de març, a les 19 h a la plaça de la Vila

El conflicte armat a l’est d’Europa ha mobilitat la ciutadania vicentina, amb contundents i constants mostres de rebuig a la guerra i per demanar la pau. A més, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts organitza una recollida de material humanitari per fer-lo arribar a les famílies ucraïneses. Des d’avui s’habiliten espais de donació als següents equipaments municipals:

  • Casa de la Vila (plaça de la Vila, 1), de dilluns a divendres de 7.30 a 20.30 h.
  • Molí dels Frares (plaça del Molí, 1), de dilluns a divendres de 7.30 a 20.30 h.
  • La Foneria (carrer del Claverol, 6-8), dilluns i dimecres de 7.30 a 20.30 h, i dimarts dijous i divendres de 7.30 a 14.30 h.
  • Can Comamala (carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 113), de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16.30 a 18 h, i divendres de 9 a 14 h.

Es demana que la ciutadania hi aporti aliments com ara llet en pols, cafè soluble, cacau, conserves…; i material sanitari: apòsits, venes, guants de làtex, mantes tèrmiques , tisores mèdiques, xeringues, analgèsics…

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, fa una crida a la solidaritat del poble vicentí, “que sempre s’ha caracteritzat per la seva cooperació i generositat”, i ha afirmat: “El diàleg regeix dia a dia la nostra forma de solucionar els conflictes i la construcció de la pau en les nostres vides. La guerra s’ha d’aturar”.

En paral·lel, el consistori convoca a la ciutadania a una concentració de rebuig a la guerra demà dimarts, 1 de març, a les 19 h a la plaça de la Vila. Aquesta crida, coordinada per la Federació de Municipis de Catalunya, s’estén a molts altres pobles i ciutats per mostrar un rebuig unànime al conflicte bèl·lic.

Posted in Solidaritat, Cooperació i Voluntariat