L’Ajuntament posa a punt les escoles de Sant Vicenç dels Horts per començar el curs

  • Al llarg de l’estiu, els serveis municipals han fet reparacions i millores a les instal·lacions de les escoles La Vinyala, Sant Josep, Sant Jordi, Joan Juncadella i a l’Escola Bressol Municipal Petit Mamut

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aprofitat l’estiu per fer treballs de manteniment i millora als centres educatius públics del municipi, perquè alumnat i professorat comencin el curs escolar en les millors condicions possibles. Aquests treballs els ha desenvolupat la brigada municipal durant els mesos de juliol i agost. En general, les feines s’han centrat en reparacions per garantir el bon funcionament dels equipaments i evitar el malbaratament d’aigua i energia.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, la regidora d’Educació, Patricia Higueras i la regidora de Serveis Municipals, Mireia Vergés, han començat el mes de setembre amb una visita a bona part dels centres educatius i s’han entrevistat amb els respectius equips docents, per desitjar-los un bon curs, que enguany s’ha avançat una setmana. L’alcalde ha agraït la tasca de la comunitat educativa: “La comunitat educativa ha estat exemplar durant la pandèmia i esperem que aquest curs, per fi, es puguin centrar exclusivament en la tasca fonamental dels centres educatius per l’aprenentatge, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats amb la màxima normalitat possible”.

La regidora d’Educació ha destacat el treball conjunt entre l’Ajuntament i els centres educatius per mantenir les instal·lacions i per garantir la qualitat educativa: “El treball en xarxa és constant, l’Ajuntament, les escoles i la societat en el seu conjunt som corresponsables de l’èxit educatiu dels infants i cal garantir-ne les millors condicions en el dia a dia, dins i fora de l’aula”.

En la mateixa línia, la regidora de Serveis Municipals ha destacat que una de les actuacions que el consistori acorda amb els centres educatius durant les vacances d’estiu és el manteniment de les instal·lacions: “Un any més, els serveis municipals han fet una tasca excel·lent en el manteniment de les escoles. Aules, gimnasos, patis… són a punt per començar el curs”, ha destacat Vergés. La regidora de Serveis Municipals ha aprofitat per agrair especialment “la tasca ingent que han fet la brigada municipal i el servei de neteja en les últimes hores a causa dels aiguats. La intensitat de la pluja ha provocat algunes inundacions, però s’han pogut controlar i resoldre en poc temps gràcies a la ràpida actuació de tot el personal implicat”.

 Una de les feines que s’han fet a totes les escoles ha estat la revisió de les calderes. A més, s’han dut a terme les tasques següents:

  • Escola La Vinyala: s’ha canviat una de les papereres de l’entrada i s’ha renovat el mobiliari dels espais entre les aules.
  • Escola Sant Josep: s’ha reparat la porta del gimnàs i s’han instal·lat prestatges a diverses aules. Alhora, la brigada municipal ha revisat l’acumulador d’aigua, ha substituït les aixetes trencades dels lavabos i ha canviat el polsador d’una de les dutxes dels vestuaris.
  • Escola Sant Jordi: s’han revisat cortines i radiadors, s’ha canviat l’aixeta de la font del pati i s’han reparat les tapetes d’algunes finestres. Alhora, s’ha traslladat mobiliari entre aules i s’ha arreglat la tanca de l’escola i part del paviment. També s’han fet tasques de control i desinfecció per evitar la presència de ratolins.
  • Escola Joan Juncadella: s’ha reparat la bomba de rec.
  • Escola Sant Antoni: s’han realitzat les reparacions pertinents pel manteniment de la instal·lació de la línia de baixa tensió a l’escola. També s’ha desembussat el lavabo de la planta de consergeria.
  • Escola Bressol Municipal Petit Mamut: s’ha llençat material inservible a la Deixalleria i s’ha fet manteniment dels sistema d’aigües de l’escola.

 

Posted in Educació