L’Ajuntament renova la il·luminació del camp de futbol municipal de la Barruana

  • La nova lluminària amb tecnologia LED és molt més eficient i permetrà un estalvi energètic molt rellevant

El camp de futbol municipal de la Barruana estrena il·luminació. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha fet una inversió de 40.000 euros per substituir les antigues làmpades halògenes d’alta potència. Aquest sistema ha quedat obsolet i ha arribat al final de la seva vida útil, fet que comporta que es comencen a espatllar amb regularitat i suposa un cost molt alt de manteniment. Així, s’han instal·lat nous projectors d’alta eficiència, que proporcionaran una millor qualitat de llum amb molt menys consum.

La regidora de Serveis Municipals, Mireia Vergés, ha explicat que aquesta actuació s’emmarca en el pla municipal de transició ecològica: “Fem passos per modernitzar les instal·lacions dels equipaments perquè siguin més eficients i provoquin menys impacte pel medi ambient. Farem les inversions necessàries per aconseguir una ciutat més neta, verda i saludable”. De fet l’Ajuntament treballa seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que promouen les Nacions Unides, un dels quals és el de minimitzar la petjada ecològica.

Amb la substitució s’aconseguirà la reducció de potència de 20 kW (50% respecte la instal·lada). Aquesta reducció en termes anuals provocarà un estalvi en el consum elèctric de 36.000 Kw/h, una reducció en les tones equivalents de petroli de 3’24 tones, i una reducció d’emissió de CO2 de 24’3 tones. Per exemple, aquests llums LED estalvien el mateix que tot el contamina un vehicle amb una vida útil de 12 anys que faci 21.000 km anualment.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és conscient que el consum d’energia té repercussions molt negatives en diversos aspectes com ara la reducció progressiva dels recursos no renovables i l’impacte ambiental de la majoria de les fonts energètiques i el medi. L’energia és un producte cada cop més costós, i per tant millorant de manera significativa l’eficiència energètica i adoptant nous hàbits de consum més racionals es poden afrontar millor aquests fets. En aquest sentit, el suport a les inversions en eficiència energètica és una de les prioritats del consistori.

Posted in Serveis municipals