Les activitats de biodiversitat al Parc del Pi Gros són de les més concorregudes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

  • La proposta “Qui viu als parcs” de descoberta de la flora i fauna ha estat la que més afluència ha tingut entre tots els municipis que l’organitzaven

Sant Vicenç dels Horts participa anualment al programa d’activitats “Compartim un Futur, als parcs i platges metropolitans”, que impulsa l’AMB. Es tracta d’un seguit de propostes socioeducatives que tenen per objectiu conscienciar els infants sobre la importància de la biodiversitat i el respecte pel medi ambient. Doncs bé, les activitats que s’organitzen al Pi Gros són de les més concorregudes entre totes les que s’organitzen als parcs metropolitans. De fet, l’activitat de “Qui viu als parcs” de descoberta de la flora i fauna ha estat la que més afluència ha tingut, amb un total de 181 participants.

Es tracta d’una activitat de descoberta de la biodiversitat dels parcs i la seva importància per al seu ecosistema. Amb diferents dinàmiques interactives basades en el joc i l’observació, els infants participants descobreixen la importància de la presència d’ocells i insectes, entre d’altres espècies de fauna als parcs metropolitans. Les altres activitats que s’han organitzat al parc són “El refugi climàtic de la Dra. Shiva”, amb 167 participants; i “Boscos de ciutat? L’ecologia del parc”, amb 172 participants.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha afirmat: “Fomentem que l’alumnat conegui la importància dels animals, les plantes, els insectes i en definitiva la biodiversitat per la conservació del nostre espai natural”. La regidora ha afegit, a més: “volem que s’estimin l’entorn, aprenguin a valorar-lo i esdevinguin agents actius per la transformació social cap a la sostenibilitat que perseguim”.

En paral·lel, l’Ajuntament també organitza al Parc del Pi Gros La Marxa d’orientació, en la qual han participat 317 alumnes de primària i secundària. Al proper curs s’organitzaran diverses activitats més com ara ”Caixes niu i menjadores per a ocells”, “Les papallones del parc”, i “La vegetació mediterrània del parc”, entre d’altres.

Posted in Educació, Medi ambient