Sant Vicenç dels Horts commemora el Dia Mundial de la Sida

  • La jornada se centra en la lluita contra l’estigma de la malaltia, que afecta a 33.000 persones a Catalunya
  • El balcó de la Casa de la Vila lluirà una pancarta commemorativa, l’edifici s’il·luminarà de vermell al vespre i als equipaments municipals es reparteixen llaços

L’1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida, i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts es suma a les accions per recordar i donar suport a totes les persones que d’una manera o d’una altra s’han vist afectades pel VIH. Enguany la jornada se centra en la lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones malaltes, assenyalant que el VIH no entén de classes socials ni orientacions sexuals, i assenyalant que a Catalunya hi ha 33.000 persones que la pateixen.

Per contribuir a la conscienciació sobre aquest Dia Mundial, s’ha penjat una pancarta al balcó de la Casa de la Vila, i als edificis municipals es reparteixen llaços vermells per lluir a la roba. Al vespre, l’edifici consistorial també s’il·luminarà de color vermell.

La regidora de Salut Pública, María Peláez, ha animat a la població a què es posi el llaç vermell per conscienciar al conjunt del veïnat: “Qualsevol petita acció és important, com a municipi volem donar suport a totes les persones que pateixen la Sida i, a més, volem que es destinin més recursos per a la investigació i oferir-ne més a qui pateix la malaltia i als seus familiars”.

La comunitat internacional ha assumit el compromís de posar fi a l’epidèmia del VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030. La Generalitat de Catalunya està alineada plenament amb aquest objectiu, que forma part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides. Des de Sant Vicenç dels Horts s’oferirà el suport necessari a tal efecte.

Posted in Salut i seguretat