La Mostra internacional converteix Sant Vicenç dels Horts en la capital catalana de la pastisseria

  • El dissabte 20 de gener inaugurarà l’esdeveniment el xef Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca i millor Pastry Chef per The Best Chef Awards, entre molts altres reconeixements.
  • L’australià Adriano Zumbo, protagonista de diverses sèries i documentals de Netflix i un dels pastissers de major projecció mundial, és el cap de cartell del festival.
  • La catalana Martina Puigvert, el francès Thibault Marchand i la veneçolana María Evans són altres de les estrelles del programa.
  • Demostracions, concurs d’escoles de pastisseria i premis a les 50 millors pastisseries de Catalunya configuren una intensa agenda del 19 al 21 de gener.

Vídeo de la presentació

Reconeguts pastissers de projecció internacional, innovadors creadors de la xocolateria i les postres, nou talent en projecció, concurs d’escoles de pastisseria i premis als 50 millors establiments de tot Catalunya dibuixen el programa de la setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, que se celebra entre el 19 i el 21 de gener. Oberta al públic d’arreu, aquesta nova edició de la Mostra confirma Sant Vicenç dels Horts com la capital catalana de la pastisseria.

 

L’australià Adriano Zumbo recorrerà mig món per ser a Sant Vicenç dels Horts en la setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria. És la gran atracció –tot i que no l’única– d’un cartell heterogeni i plural, que ha aconseguit trobar l’equilibri entre pastissers amb galons, joves creadors i investigadors de les noves tendències del sector. Adriano Zumbo és una figura del món de la pastisseria, que desperta passions i admiracions, especialment al seu país, Austràlia, i als Estats Units. La seva participació en diversos documentals i sèries televisives (MasterChef, Netflix i les cadenes Channel 7 i SBS) l’han convertit en un dels rostres internacionals de la pastisseria, però també en una referència professional pels seus establiments i un model d’inspiració per a joves aprenents.

A més de Zumbo, el programa de la setena Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts té altres noms de projecció mundial. És el cas de Jordi Roca, una de les tres ànimes d’El Celler de Can Roca i guanyador aquest any passat, per segona vegada, del millor Pastry Chef per The Best Chef Awards, entre molts altres reconeixements. Roca protagonitzarà la inauguració de la Mostra, dissabte a les 11h.

Una altra figura catalana de reconeixement internacional que participa a la Mostra és Martina Puigvert, cap de cuina del prestigiós restaurant Les Cols (Olot), amb dues estrelles Michelin, que ha estat escollida com la millor cuinera jove a la Guia Michelin. El francès Thibault Marchand –amb carrera a París, Londres i Miami– és un altre reclam internacional del festival de Sant Vicenç dels Horts, igual que la veneçolana formada a Madrid María Evans, creadora d’una marca pròpia al seu país, amb escola de pastisseria inclosa.

Les múltiples facetes i variants de la pastisseria també estan recollides en un programa plural i ambiciós alhora. És el cas de Lluc Dalmau –abanderat de la pastisseria nutritiva i amb projecte propi–, de la innovadora Paula Domènech –que explora terrenys com la ciència i el territori associats a la pastisseria– o la investigadora Íngrid Serra –que lidera diferents projectes d’investigació en el món del dolç–. La biscaïna Cristina García també serà a Sant Vicenç dels Horts amb una demostració de la seva aposta creuada pel dolç i el salat.

El programa de la Mostra també presenta talent jove en projecció, que ja es distingeix per les seves aportacions i sòlid camí, com Pol Marginedas o Roger Muñoz.

Totes les demostracions i degustacions dels mestres pastissers es faran dissabte i diumenge, matí i tarda, a la carpa de la Mostra Internacional de Pastisseria, instal·lada a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts. Totes les sessions són amb entrada lliure i obertes al públic. El festival també té altre espais, com l’estand institucional de l’Ajuntament, on es faran les demostracions de figures de sucre de la mà de la dissenyadora de pastissos portuguesa Carla Rodrigues.

Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts

En tant que principal esdeveniment de la pastisseria a Catalunya, la Mostra és l’escenari dels principals premis i distincions a establiments de tot el país. Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts premien les 50 millors pastisseries de Catalunya, agrupades per set àrees diferents.

Els guardons també lliuren la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular. La gala de lliurament dels premis serà dissabte 21 a les 21.30h, a la carpa de la Mostra.

El jurat dels guardons l’ha escollit i coordinat l’especialista Marc Balaguer i integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions.

Segon Concurs d’escoles de pastisseria

L’any passat, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts va estrenar en el
seu programa el concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que enguany té participants de
quatre centres: la Fundació Joviat (Manresa), Institut Dertosa (Tortosa), Institut Martí Dot (Sant
Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. Les sessions es faran a la
carpa de la Mostra, a la plaça de la Vila, divendres 19.

Presentació. La presentació de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts
s’ha fet avui dimarts al CCC Virgínia Amposta.

La Mostra Internacional de Pastisseria, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts,
compta amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i és una de les activitats
destacades de la 40a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts.

Programa

Programa de la 7a Mostra Internacional de Pastisseria (català)

Receptes cedides pels pastissers i pastisseres participants a la 7a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Programa de la 7ª Muestra Internacional de Pastelería (español)

7th International Pastry Show program (english)

Posted in Comunicació, Cultura