Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic

  • Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts vol incentivar i promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum a les llars del municipi. Per aquest motiu ha obert una nova convocatòria de subvencions per a aquests projectes. La regidora de Medi Ambient, María Peláez, ha explicat: “Avancem amb l’objectiu del canvi d’hàbits per tal d’afavorir l’eficiència i l’ús d’energies renovables. Amb la instal·lació d’aquests elements fomentem la sostenibilitat i la lluita contra canvi climàtic”.

Les subvencions es destinen a finançar projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum amb els seus equips, en edificis d’habitatges unifamiliars o plurifamiliars existents o de nova construcció, amb llicència de primera ocupació. Seran objecte de la convocatòria projectes desenvolupats des de l’1 de setembre de 2022 al 30 de setembre de 2023.

Ho poden sol·licitar les persones físiques empadronades al municipi de Sant Vicenç dels Horts i que siguin propietaris d’un habitatge al municipi, i les comunitats veïnals d’habitatges plurifamiliars del municipi. A més, els habitatges han de ser la residència habitual i permanent. Per a més informació, podeu consultar les bases de la convocatòria.

L’import de la subvenció serà, com a màxim, del 50% del cost total de les despeses per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques sense sistemes d’emmagatzematge d’energia elèctrica amb bateries per a l’autoconsum, amb un màxim de 4.000 € per actuació en el cas d’habitatges plurifamiliars i un màxim de 3.000 € per actuació en el cas d’habitatges unifamiliars.

Com demanar les subvencions?

El termini de presentació de sol·licituds, juntament amb la documentació exigida finalitzarà el 31 de març de 2023. El lloc de presentació de les sol·licituds serà mitjançant el Registre electrònic general de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, amb certificat digital, adjuntant la documentació requerida.

També es podrà presentar les sol·licituds presencialment al SIAC, en cas de persones físiques; i al SIAE, en cas de persones jurídiques. Les oficines estan situades a Can Comamala, i s’ha de demanar cita prèvia al telèfon: 900 111 656 o pel web municipal: www.svh.cat.

Disposeu del servei d’assistència SIAC 360º per a la tramitació electrònica a través del número de telèfon 93 656 11 11, en horari d’atenció de 8 a 20 h. En cas de trucar fora d’aquest horari, el servei SIAC 360º disposa de la funcionalitat “Truca’m” que consisteix en enviar un formulari amb les dades de la persona/empresa/entitat per tal que li retornin la trucada en la franja horària escollida (matí de 8 a 14 h o tarda de 15 a 20 h).

Xerrada el 17 de gener

Totes les persones que estiguin interessades en l’autoconsum mitjançant plaques fotovoltaiques, l’Ajuntament  organitza pel dimarts 17 de gener de 2023, a les 18 h a Can Comamala, una sessió informativa sobre aquesta qüestió i les comunitats energètiques. La ponència serà a càrrec d’Ivan Capdevila, director de l’Estudi Ramon Folch (ERF), i s’abordaran qüestions relacionades amb la producció d’energia solar a nivell domèstic, tant en cases unifamiliars com en blocs d’edificis plurifamiliars. També s’explicaran les subvencions i ajuts vigents orientats a finançar aquestes instal·lacions, les bonificacions a les quals poden optar els usuaris, i les possibilitats d’estalvi econòmic en la factura energètica. Addicionalment, es farà un repàs d’alguns dels casos d’èxit més rellevants dels municipis metropolitans.

 

Posted in Habitatge, Medi ambient