L’Ajuntament encarrega un estudi

L’Ajuntament encarrega un estudi per conèixer l’impacte dels pressupostos municipals en les polítiques d’igualtat

  • S’avaluarà quants dels projectes i programes tenen incorporada la perspectiva de gènere, especialment des de Serveis socials, Habitatge i Promoció econòmica, entre d’altres

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està compromès amb la igualtat real i efectiva entre dones i homes, seguint la declaració com a municipi feminista que va fer el Ple municipal i el Decàleg per al a construcció de ciutats feministes al Baix Llobregat. Sent conscient que totes les polítiques públiques tenen una influència en aquest aspecte, el consistori vol avaluar l’abast del projecte de pressupostos municipals i la seva influència per aconseguir la igualtat.

D’aquesta manera, el consistori sabrà quants dels projectes i programes que es fan des de Serveis socials, Habitatge, Promoció econòmica, etc. tenen incorporada la perspectiva de gènere, quin impacte té això sobre els mateixos serveis, i s’obtindran eines per projectar els pressupostos amb perspectiva de gènere de manera sistemàtica.

La regidora de Feminisme i LGTBI, Patricia Higueras, ha destacat la importància d’aquest estudi: “Cal continuar treballant per prioritzar la transversalitat de les polítiques feministes i consolidar-les, de manera sistemàtica, en el pressupostos municipals. La lluita per la igualtat s’ha d’abordar des dels diferents departaments, sumant esforços en totes les disciplines: Serveis Socials, Habitatge, Economia, Esports, Cultura, etc.”.

Així, s’ha encarregat a la consultora MIT -especialista en gènere- un estudi sobre l’impacte de la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals. Aquesta primera diagnosi i aproximació donarà una idea sobre l’impacte real de les polítiques de transversalitat de gènere en els diners públics, sobretot en les àrees de l’organització municipals, treballant més profundament en aquelles que tenen un pressupost més elevat.

 

Posted in Igualtat