Sant Vicenç dels Horts estrena web municipal

  • Svh.cat acosta a la ciutadania tota la informació sobre l’Ajuntament i la ciutat, promou la participació i facilita els tràmits a veïnat, entitats i teixit productiu vicentí

La web municipal es renova totalment, amb l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania a la informació municipal, als tràmits i a la participació. Amb tres portes principals d’accés (Coneix, Tramita, Participa), el Consistori ha elaborat un lloc web pensat per ajudar als vicentins i a les vicentines a tenir una relació telemàtica fluïda amb la seva administració més propera. Durant les primeres setmanes, www.svh.cat estarà en fase de proves i l’Ajuntament anima als vicentins i a les vicentines a fer les aportacions i comentaris que creguin necessaris per ajustar la nova eina a les necessitats reals de tothom.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, ha destacat “les grans possibilitats d’una eina clau per enfortir la qualitat dels serveis públics”. I ha afegit: “El principal espai de l’Ajuntament a la xarxa aspira a convertir-se en una plaça pública de trobada amb la ciutadania, un espai que faciliti els tràmits de la vida quotidiana i on també es puguin conèixer i participar a les polítiques públiques municipals”.

Un portal de qualitat i transparent

El nou web municipal continua complint amb els indicadors que donen accés al Segell Infoparticipa a la qualitat i a la transparència informativa. Aquest reconeixement, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona, valora que la ciutadania tingui accés des del web municipal a tota la informació referent al funcionament de l’Ajuntament i als processos de participació.

La ciutadania pot trobar amb un màxim de tres clics tota la informació relacionada amb el funcionament de la institució, qui són els seus representants, quins espais de participació té a disposició, quina és l’acció del govern i quines són les propostes de l’oposició. També s’indica com formular queixes i suggeriments sobre els serveis públics, i s’informa sobre el pressupost i l’endeutament municipal, les subvencions i ajudes que s’atorguen anualment, els processos de contractació pública (convocats i resolts) i l’organització política i tècnica de la institució.

L’alcalde de la ciutat ha avançat que el nou web amplia encara més les possibilitats de millorar la informació pública. “De fet, a banda d’informar, aquest portal ha de permetre incrementar i facilitar el diàleg amb la ciutadania. Per això aquest és, sobretot, l’espai dels vicentins i les vicentines, on podran plantejar propostes per fer de Sant Vicenç dels Horts una ciutat metropolitana de primer nivell”, ha reblat.

Posted in Comunicació