Sant Vicenç dels Horts obre una nova estació de càrrega de vehicles elèctrics, a l’avinguda de Torrelles

  • En els propers dies entrarà en funcionament una altra electrolinera, la del carrer d’Àngel Guimerà
  • A més, recentment l’AMB ha millorat el punt situat al Molí dels Frares i en funcionament des del 2015

Sant Vicenç dels Horts amplia l’oferta d’electrolineres públiques amb la incorporació d’una nova estació de càrrega de vehicles elèctrics, de 100 kW de potència, situada a l’avinguda de Torrelles (polígon industrial de la Barruana). Es tracta d’un equipament d’altes presentacions integrat dins la xarxa d’Electrolineres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A més, recentment l’AMB ha millorat l’electrolinera del municipi situada al Molí dels Frares i en funcionament des del 2015, incrementant tant la potència dels equips com la fiabilitat del sistema.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, s’ha referit al Pla d’Acció Municipal (PAM) per destacar que “l’àmbit més important del PAM 2023-2027 és l’ecològic i saludable, que enllaça directament amb la necessitat de la lluita contra la crisi climàtica” i ha subratllat que la nova electrolinera forma part del compromís del govern municipal per “impulsar la creació d’infraestructures de recàrrega dels vehicles elèctrics, amb punts de recàrrega ràpida repartits per la ciutat, i fomentar programes d’ajuda perquè Sant Vicenç dels Horts disposi de punts de recàrrega semiràpids en emplaçaments estratègics”.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Isidre Bautista, ha apuntat que un dels objectius del mandat és “fomentar la mobilitat sostenible millorant i completant les xarxes viàries pensades per incloure els nous tipus de transport” i que l’any 2027 s’haurà augmentat un 50% la xarxa pública de carregadors de vehicles elèctrics a la ciutat. 

Electrolineres a Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts té en funcionament cinc instal·lacions públiques per carregar vehicles elèctrics: dos de càrrega ràpida, dos de càrrega semi-ràpida, i un de càrrega lenta, i pròximament en sumarà una més.

  1. Avinguda de Torrelles (càrrega ràpida)
  2. Molí dels Frares (càrrega ràpida)
  3. Carrer del Comerç (càrrega semi-ràpida)
  4. Carrer Mossèn Jacint Verdaguer (càrrega semi-ràpida)
  5. La Foneria (càrrega lenta)

L’electrolinera del carrer d’Àngel Guimerà, de càrrega ràpida, continua pendent que Endesa el connecti a la xarxa. Quan entri en funcionament, Sant Vicenç dels Horts comptarà amb sis estacions de càrrega de vehicles elèctrics

Electrolineres metropolitanes

Actualment, l’AMB disposa de 35 estacions en 23 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una xifra que a finals de l’any, augmentarà a 102 electrolineres, que permetran carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. En finalitzar l’expansió, pràcticament tots els municipis de la metròpolis de Barcelona tindran electrolineres. 

Instruccions d’ús

Per fer servir els punts de recàrrega cal registrar-se a l’app AMB Electrolineres. La recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat. Des de l’inici de l’any, un cop finalitzat el període de promoció gratuït i seguint el model de tarifació de Barcelona ciutat i l’estratègia de la resta d’Europa de sostenibilitat econòmica i transició energètica, les electrolineres de l’AMB van passar a ser de pagament. No obstant això, l’electrolinera de Sant Vicenç del Horts – Molí dels Frares continuarà sent gratuïta i funciona amb l’aplicació mòbil INCAR fins a la finalització del projecte Europeu USER-CHI, el proper mes de juliol.

Actuació estratègica

La mobilitat sostenible és una de les actuacions destacades de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i així es recull en diferents documents estratègics per garantir el futur sostenible de la ciutat, com ara el Pla d’Actuació Municipal 2023-2027 i també s’incorporarà en l’Agenda Urbana Local 2030-2050, en què s’està treballant actualment. Aquests documents municipals, alhora, s’alineen amb altres d’àmbit estatal i continental, com l’Agenda Urbana Espanyola i l’Europea. I tots s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides en un full de ruta comú per frenar la degradació del planeta.

Posted in Medi ambient, Territori i mobilitat