Sant Vicenç dels Horts rep la màxima puntuació en transparència i és un dels ajuntaments capdavanters en administració digital

El consistori ha obtingut el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 100%

• La IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta considera l’ajuntament vicentí un dels capdavanters en administració digital

El portal web de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aconseguit el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 100%, un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest òrgan avalua els webs dels ajuntaments catalans i n’acredita els nivells de transparència en base a 52 indicadors. Enguany, el consistori vicentí ha aconseguit validar tres de nous: la publicació de les actes de les reunions, de la relació de serveis que s’ofereixen i els compromisos adquirits amb la ciutadania i, per últim, oferir instruments per valorar els serveis i per presentar queixes o suggerències sobre el seu funcionament.

L’acte d’entrega del Segell Infoparticipa ha tingut lloc aquest dimecres 13 de març al Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma. Ha comptat amb l’assistència de la Rectora de la UAB, Margarita Arboix així com Amparo Moreno, directora del LPCCP de la UAB; Jaume Viñeta, coordinador Focus grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa Maite Aymerich ha estat l’encarregada de recollir el guardó per part de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

100% de transparència 
El Consell Certificador del Segell Infoparticipa ha concedit el segell a 98 ajuntaments i la menció a 4 entitats locals. Dels consistoris que han aconseguit el segell en aquesta sisena edició, només 32 han obtingut el 100% de la puntuació, entre ells, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

En els darrers mesos, s’ha fet un esforç per penjar tots els documents i la informació requerida, i fruit d’aquesta feina l’Ajuntament ha aconseguit passar del 34% del 2014 al 100% actual. En la darrera avaluació realitzada el 2018 per part del LPCCP de la UAB , l’Ajuntament havia assolit una puntuació del 94,23%, de manera que s’ha hagut de fer un últim esforç per poder aconseguir arribar als nivells actuals.

Reconeixement com a Administració Oberta           

A més, el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha premiat l’ajuntament de Sant Vicenç en la IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta com un dels consistoris capdavanters en administració digital. Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és un dels 74 ens locals guardonats amb aquesta distinció.

Posted in Serveis municipals